AutoRai

SEAT Cupra Cup: Van der Sloot/Verschuur onverslaanbaar tijdens Pinksterweekend

(5/29/2007)
Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur hebben tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort keihard teruggeslagen. Nadat ze in de vorige SEAT Cupra Cup races veelvuldig met mechanische pech hadden te kampen, wonnen de Landmachtdames met grote overmacht beide races in het Pinksterweekend. Met een dubbele poleposition, twee snelste raceronden en een dubbele overwinning behaalden ze het maximale resultaat!

Equipe Morien / Duivenvoorde werd tweemaal als tweede afgevlagd. In de eerste race eindigde equipe Bakker / Kroes op de derde plaats, terwijl equipe Engel / De Groot op maandag als laatste het podium mocht betreden. In de stand om het kampioenschap leiden nu Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde. De rijders van Match Racing 2 hebben 78 punten bij elkaar gereden. Ze voelen echter wel de hete adem van Van der Sloot / Verschuur in de nek. Door de dubbele zeges klommen de dames met stip van de zesde naar de tweede plaats. Equipe Bakker / Kroes ligt op de derde plaats met 39 kampioenschappunten.

Kwalificatie:
Net als tijdens het FIA WTCC-weekend in Zandvoort ging de strijd om de eerste plaats wederom tussen de equipes Morien / Duivenvoorde en Van der Sloot / Verschuur. Het duo Van der Sloot / Verschuur eiste in deze belangrijke kwalificatie de poleposition op. Morien / Duivenvoorde moest voor de eerste keer dit seizoen genoegen nemen met de tweede stek. De rijders van Match Racing 2 kwamen zes tienden te kort op de Landmachtdames. Quint Engel en Dennis de Groot belandden op de derde positie.

Race 01: Van der Sloot/Verschuur leiden eerste race van start tot finish
Bij de start van de 2-uursrace op zaterdagmiddag wist Sandra van der Sloot haar leidende positie gemakkelijk te behouden. Quint Engel kwam ijzersterk uit de startblokken en wist direct de nummer twee Ronald Morien te verschalken. Equipe Zwart / Stots klom een plek naar de vijfde plaats ten koste van equipe Heuser / Schilperoort. In de dertiende ronde maakte equipe Engel / De Groot een uitstapje in de Tarzanbocht, maar wist behulp van een sleepwagen de race weer te hervatten. Engel / De Groot viel hierdoor terug van de tweede naar de negentiende stek.

Na 35 ronden kwam Sandra van der Sloot als leidster in de wedstrijd naar binnen. Sheila Verschuur nam haar stuurtje over en mocht de wedstrijd afmaken. Van der Sloot / Verschuur ging onbedreigd naar de finish. Met een voorsprong van maar liefst 45 seconden pakte het tweetal de eerste overwinning van het seizoen. Morien / Duivenvoorde moesten ditmaal genoegen nemen met een tweede plaats, gevolgd door equipe Bakker / Kroes.

Race 02: Van der Sloot/Verschuur oppermachtig op Pinkstermaandag De vanaf pole gestarte Sandra van der Sloot wist haar leidende positie vast te houden voor Ronald Morien en Mathijs Bakker. Quint Engel had een wereldstart en klom in de eerste ronde van de veertiende naar de zesde plaats. Van der Sloot wist snel uit te lopen op de rest. De âFastladyâ van RTKL 3 gaf in de dertiende ronde het stuurtje over aan Sheila Verschuur. De rijdster uit Nijmegen behield eenvoudig de eerste plaats. Engel / De Groot lag tweede, terwijl Morien / Duivenvoorde de derde positie innam.

Twee ronden voor het einde werd het nog spannend om de tweede plaats. Dennis de Groot probeerde Ferry Duivenvoorde achter zich te houden, maar moest hem laten gaan. Equipe Van der Sloot / Verschuur werd uiteindelijk als winnaar afgevlagd. De tweede plaats was opnieuw een prooi voor equipe Morien / Duivenvoorde. Quint Engel en Dennis de Groot sloten het Pinksterweekend met een derde plaats af.