Gemeente Enkhuizen

29 Mei 2007

Jongerencentrum Cayen officieel geopend

Op 23 mei werd het prachtig verbouwde pand in de Peperstraat door Harry Draaisma van de stichting Woondiensten Enkhuizen overgedragen aan Welzijnswerk Enkhuizen en Theaterschool De Cast.

Draaisma prees in het bijzonder de inzet van de stuurgroep. Beheerder van het jongerencentrum Michèl de Jong en een dolgelukkige Esther van de Linde van De Cast kregen naast de gelukwensen een bloemetje. Namens De Cast bedankte voorzitter Danny van Nielen Woondiensten Enkhuizen voor de unieke kans om de theaterschool voort te zetten in dit prachtige gebouw midden in de stad. Ook voor de Jongeren Advies Commissie is een grote wens in vervulling gegaan. Dank
Wethouder Dirk van Pijkeren verrichtte de officiële opening van Cayen. Hij zei namens de gemeente trots te zijn op dit langverwachte jongerencentrum. Ook prees hij de tomeloze inzet van de vrijwilligers die alles uit de kast hebben getrokken om Cayen een grandioze start te geven. Van Pijkeren kwam niet met lege handen, hij overhandigde Michèl de Jong een cheque van 250,-, te besteden aan een blijvend aandenken.

Feest
Zaterdag 26 mei volgde de officiële opening van Theaterschool De Cast, eveneens door wethouder Van Pijkeren. Ruim 200 kinderen, de jongste 3 jaar, zongen het openingslied Seizoenen van Liefde, waarna zij een wolk van rode ballonnen oplieten. De opening van De Cast was tevens het startsein voor het open huis van Cayen. Honderden mensen maakten van de gelegenheid gebruik om het prachtig verbouwde pand van binnen te bekijken. Om 20.30 uur begon het spetterende feest voor degenen om wie het uiteindelijk allemaal ging: de jongeren van Enkhuizen!

Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl