Gemeente Coevorden

College verleent optie aan EVI Nederland voor perceel aan Nederlandse zijde Europark

Vooralsnog geen medewerking voor verkoop grond

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een optie te verlenen aan EVI Nederland voor een perceel van ongeveer 8000 vierkante meter op het Nederlandse deel van Europark. De onderneming heeft een verzoek tot aankoop van deze grond ingediend voor de eventuele realisering van een hoogrendement bio-energiecentrale.

De optieverlening geldt voor 6 maanden en is met maximaal twee keer 3 maanden te verlengen. Het college heeft EVI Nederland laten weten vooralsnog niet mee te werken aan de verkoop van de grond, omdat de onderneming tot op heden summiere informatie heeft gegeven over de mogelijke bestemming van de grond. Het bedrijf heeft aangegeven nog niet te weten of het daadwerkelijk tot realisering van een hoogrendement bio-energiecentrale zal komen.

Voordat de optie omgezet kan worden in de verkoop van de grond wil het college meer duidelijkheid hebben over een groot aantal zaken van de genoemde hoogrendement bio-energiecentrale. Zo zal er onder andere duidelijkheid moeten zijn over de capaciteit, de aard en omvang van de installatie, de eventuele uitstoot van schadelijke stoffen en de bouwhoogte. Bovendien zal een eventuele bio-energiecentrale moeten voldoen aan de voorschriften van het nog vast te stellen bestemmingsplan Europark Heege-West.

Er is geen gebruik gemaakt van het recht van eerste koop van het betreffende perceel, waardoor het college nu een optie kan verlenen aan EVI Nederland.