Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 29 mei 2007

Zaanstreek-Waterland, 29-05-2007

Houtdieven gepakt

Zaandam, 28 mei 2007, 20:19 uur

De politie heeft twee mannen van 22 en 37 jaar aangehouden die ervan worden verdacht hout te hebben gestolen vanaf een bedrijventerrein aan de Ducaatstraat. Een alerte getuige belde de politie omdat hij twee mannen maandagavond hout in een vrachtauto zag laden. Het tweetal uit Alkmaar en Haarlem kon in Beverwijk worden aangehouden. Ze zijn in een cel opgesloten en het hout, ter waarde van ongeveer 1800,- is inbeslaggenomen en zal aan de rechtmatige eigenaar worden teruggegeven.

Huiselijk geweld

Zaandam, 29 mei 2007, 01:34 uur

Een 40-jarige Zaandammer is aangehouden in zijn woning op verdenking van mishandeling van zijn vrouw. De politie werd gebeld met de melding dat er geschreeuw uit de woning kwam. Agenten ter plaatse zagen dat het raam van de voordeur was vernield en verspreid door de woning lagen scherven van kapotte vazen en overig glas. De vrouw heeft gezichtletsel opgelopen en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Haar man is in een cel opgesloten.

Brand in kelderbox

Koog aan de Zaan, 28 mei 2007, 19:34 uur

Forensische Opsporing heeft een onderzoek ingesteld naar een brand in een kelderbox aan de van Breestraat in Koog aan de Zaan. De brandweer doofde het vuur, dat opzettelijk is aangestoken door eerst een prop kranten vlam te laten vatten.

Vier jongeren aangehouden voor vernieling ruit

Koog aan de Zaan, 28 mei 2007, 20:00 uur

De politie heeft vier jongeren aangehouden in de leeftijd van 14 en 15 jaar uit Zaanstad op verdenking van het vernielen van een ruit van een woning aan de Jagerakker en een ruit van sporthal de Sprong aan de Molenwerf. Dankzij oplettende getuigen en duidelijke signalementen wist de politie de jongeren op verschillende plekken in de omgeving aan te houden. De politie onderzoekt of de jongens in verband kunnen worden gebracht met eerdere vernielingen in de wijk. Een verdachte zal zijn straf ondergaan via bureau HALT, de andere drie zullen zich voor de kinderrechter moeten verantwoorden omdat het niet de eerste keer is dat ze met de politie in aanraking komen. De ouders zijn in kennis gesteld en de schade wordt verhaald op de verdachten.

Laatst gewijzigd 29-05-2007 16:06 | © Politie Zaanstreek-Waterland |