Korps Landelijke Politiediensten

Belgische sportduikers bekeurd voor illegaal vissen

Zeeland, 29-05-2007 o De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft in het Pinksterweekend 3 Belgische sportduikers bekeurd voor het illegaal vissen. Zij zijn aangetroffen met verboden vangmiddelen (vangnetjes) bij de duiklocatie Westnol bij Wissenkerke en bij Gorishoek. De Waterpolitie trad ook bekeurend op voor vissen met verboden vistuig. Op het Veerse Meer zijn in totaal tien bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende overtredingen.

Een 44-jarige inwoner van Schoonaarde (B) en een 57-jarige inwoner van Dendermonde (B) doken op zondag 27 mei 2007 met duikapparatuur en vangnetjes en hadden daarmee drie Noordzeekrabben, twee kreeften en een Spehia gevangen. De mannen verklaarden dat zij deze voor eigen consumptie hadden gevangen. De buit is teruggezet in de Oosterschelde.Een 40-jarige sportduiker uit Hemiksem (B) dook met een verboden vangnetje bij Gorishoek.Tegen de drie mannen is proces-verbaal opgemaakt. De vangnetjes zijn inbeslaggenomen. De duikapparatuur van de mannen die daadwerkelijk de Fruit de Mer had gevangen is eveneens inbeslaggenomen.

Bij de Hammen is op 27 mei 2007 s nachts een visser aangetroffen met twee hengels. Hij kreeg een bekeuring voor het verbod om zich op de kering te bevinden, voor het bezit van verboden vistuig en het zich niet kunnen identificeren. Zijn visspullen zijn inbeslaggenomen en de Zeebaars die hij had gevangen is teruggezet.

Op het Veerse meer voerde de Waterpolitie diverse controles uit en schreef bekeuringen uit voor het ontbreken van een zwemvest (2), te snel varen, vissen zonder vispas (3), niet tonen vaarbewijs en varen zonder dodemansknop (3).