Nederland wil meer contact in de trein

29.05.2007 / 16:35 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Douwe egberts

Douwe egberts

Carrousel.JPG

Utrecht, 29 mei 2007 - Ruim 74% van alle treinreizigers in Nederland is nieuwsgierig naar zijn of haar reisgenoten. 63% wil zelfs graag een praatje maken. Toch gebeurt dit bijna nooit, omdat veel reizigers het moeilijk vinden om een gesprek te beginnen. Een bijzondere aanleiding doorbreekt deze drempel en stimuleert dus een praatje, zo blijkt uit onderzoek van Motivaction. Daarom biedt Douwe Egberts op drie grote stations in Nederland een bijzondere plek waar reizigers elkaar op spraakmakende wijze kunnen ontmoeten, namelijk de Cappuccino Carrousel.

Wie is toch die dame op perron 2?
Ook al delen veel reizigers dagelijks dezelfde coupé, toch weet 84% niets van elkaar. Wel blijkt dat we erg nieuwsgierig zijn naar onze medereizigers, zo zegt maar liefst 74% en kijken we met een schuin oog naar andere passagiers. Men is het meest nieuwsgierig naar de bestemming van een medepassagier, gevolgd door de vraag: waar komt hij of zij vandaan en zou hij of zij een partner hebben. Dat laatste wekt voornamelijk bij mannen nieuwsgierigheid op. 88% van de reizigers geeft aan het lastig te vinden zomaar een gesprek aan te knopen met een wildvreemde, terwijl 63% juist graag een praatje zou willen maken. Er is dus een drempel om het gesprek te beginnen. Echter, volgens 92% van de ondervraagden neemt een bijzondere aanleiding deze drempel weg.

De Carrousel
Om treinreizend Nederland een handje te helpen en reizigers met elkaar in gesprek te brengen, heeft Nederlands grootste koffiebrander een rondreizende Cappuccino Carrousel ontwikkeld. Op drie grote stations in Nederland krijgen reizigers de mogelijkheid plaats te nemen. Doordat de carrousel ronddraait wisselen passagiers om de drie minuten van gesprekspartner. Spraakmakende ijsbrekers kunnen het begin zijn van een leuk gesprek, dat natuurlijk in de trein kan worden voortgezet. Omdat niet iedereen plaats kan nemen in de carrousel heeft Douwe Egberts een spraakmakende actie; met op elk pak Douwe Egberts koffie een bon voor een gratis cappuccino, af te halen bij Kiosk of Wizzl. De Cappuccino Carrousel staat op 29 mei te Eindhoven, 30 mei te Amersfoort en 31 mei te Utrecht.

NOOT AAN REDACTIE:
Een foto van de carrousel is rechtenvrij beschikbaar op www.anp-photo.nl. De gegevens in dit persbericht komen voort uit een kwantitatief onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van Douwe Egberts, op basis van een voor Nederland representatieve steekproef van n=532.

De Douwe Egberts Cappuccino Carrousel staat op dinsdag 29 mei van 10:00 uur tot 16:00 uur te Eindhoven (van 12:30 uur tot 14:30 uur woordvoerder aanwezig), op woensdag 30 mei van 10:00 uur tot 16:00 uur te Amersfoort (van 10:00 uur tot 12:00 uur woordvoerder aanwezig) en op donderdag 31 mei van 12:00 uur tot 18:00 uur te Utrecht Centraal (van 12:00 tot 14:00 uur woordvoerder aanwezig).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Wendeline Sassen, voorlichter Douwe Egberts Cappuccino Carrousel Tel: 020-3057020
E-mail: wendeline@lemz.net