Ingezonden persbericht


persbericht

Texel, 29 mei 2007

volgend jaar weer Week van de Zee

Van 19 t/m 27 mei 2007 was de zesde Week van de Zee. Onder het motto 'de zee is even overal' werden op zoveel mogelijk plaatsen langs de kust activiteiten ontplooid. In 2008 is de volgende Week van de Zee. Het thema is dan 'Gevaren', met onder meer aandacht voor een duurzame scheepvaart.

De Week van de Zee heeft als doel mensen bewust te maken van het belang en de waarde van de kust en de zee. Dit jaar waren er ruim 150 activiteiten van Ameland tot Zeeuws Vlaanderen. Velen participeerden in onder meer natuurexcursies, dansworkshops en gedichtenwedstrijden. Het thema was 'In Vogelvlucht'. Hiermee vroeg de organisatie aandacht voor de zeer belangrijke functie van de Nederlandse kust voor trekvogels. Tijdens de opening van de Week van de Zee op Texel is extra aandacht besteed aan de problemen voor vogels van zwerfvuil in en aan zee. PvdA-kamerlid Diederik Samsom verrichtte de opening en hielp met het opruimen van het strand. Het was meteen de start van de campagne 'het schoonste strand van Nederland'. Ook tijdens een symposium in Ecomare was er volop aandacht voor trekvogels en de obstakels die zij tijdens hun reis moeten trotseren.

///////////////////

Nadere informatie: Ecomare, Renée Smal, Pam Lindeboom

Ruijslaan 92, 1796 AZ De Koog, Texel, t 0222 31 77 41, f 0222 31 77 44

reneesmal@ecomare.nl, pamlindeboom@ecomare.nl, www.ecomare.nl

De Week van de Zee is een initiatief van Ecomare, Stichting De Noordzee, de Kustvereniging en Stichting Duinbehoud. Zij willen hiermee bereiken dat Nederlanders de Noordzeekust gaan beschouwen als een van de belangrijkste (natuur-)gebieden met unieke waarden die beschermd moeten worden.

De Week van de Zee 2007 wordt mede mogelijk gemaakt door de NWO, het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, het Prins Bernhard Cultuurfonds, TESO, de initiatiefnemers en meer dan 150 deelnemers.

Voor meer informatie en het volledige programma zie www.weekvandezee.nl.

Op deze site zijn ook logo, sfeerbeeld en banner van de Week van de Zee te downloaden: homepage - persberichten - linksonderaan.