FNV

29-5-2007 FNV wil voorkeursbeleid voor minderheden

Wie tot een allochtone groep behoort, is in Nederland twee keer zo vaak werkloos. In 'Volkskrant Banen' stelt FNV-voorzitter Jongerius voor dat bedrijven vaker kiezen voor een allochtone sollicitant.

Van de beroepsbevolking van 15 tot 65 jaar wordt 16 procent tot de allochtonen gerekend. Onder hen is de werkloosheid twee keer zo hoog. Dit geldt zowel voor lager als hoger opgeleiden.

Agnes Jongerius: "We kunnen wel zeggen: onderzoek heeft aangetoond dat een divers samengestelde werkvloer beter werk, creatiever werkt en beter is voor de klanten. Maar het gaat niet hard genoeg."

Ook de werkgeversorganisatie, VNO-NCW, erkent dat sprake is van discriminatie op de arbeidsmarkt. Maar de vraag is hoe je dit doorbreekt. Vaak wordt daarbij gesproken over quotering, waarbij je vastlegt hoeveel procent allochtonen een bedrijf in dienst moet hebben.

Jongerius is daar geen voorstander van, omdat het averechts werkt: "Het debat over quota zet alle stekels de verkeerde kant uit en maakt het bedrijfsleven alleen maar geslotener. Er bestaat een quotering voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten, maar dat werk in de praktijk ook niet."

Jongerius: "Het moet sneller, maar de vraag is hoe. Eigenlijk moet hier gewoon van bedrijf tot bedrijf draagvlak voor gevonden worden."

Wat de FNV voorstaat, is dat bedrijven kritisch kijken naar hun werving en selectie. Daarbij kunnen ze ook voorkeursbeleid toepassen.

Jongerius: "Ja, voorkeursbeleid werkt in de praktijk het beste. Bij gelijke geschiktheid geven we voorkeur aan... Zoiets. Daar moeten bedrijven maar eens mee beginnen. En daar hoeft niemand zich voor te schamen."

Lees het hele interview op: http://volkskrantbanen.volkskrant.nl/dezeweek/interviews/article698500 .ece

Right 2 unite