Nederlandse Politiebond


Verzekerden heel tevreden over Politie Zorgpolis

In april 2007 is de tevredenheid van de politieambtenaren over de Politie Zorgpolis onderzocht. Dit gebeurde in opdracht van de begeleidingscommissie PZP, waarin politiewerknemers en -werkgevers vertegenwoordigd zijn. Op alle aspecten die in het onderzoek bevraagd werden, scoorde de PZP ruim voldoende tot uitstekend. De 215 ondervraagde politieambtenaren gaven als totaaloordeel het rapportcijfer 8,3.

Het meest positief bleken de respondenten over de afhandeling van declaraties; die kreeg maar liefst een 9,1. Ongeveer 39 procent van de ondervraagden liet weten wel eens naar de PZP-website te surfen voor meer informatie. De website kreeg een ruime voldoende: 7,8.

Het laagst scoorden de snelheid waarmee klanten een PZP-medewerker aan de telefoon krijgen (7,1) en de snelheid waarmee ze 'de juiste persoon' aan de telefoon krijgen (7,0).

Hieronder de rapportcijfers voor alle onderdelen:
* Correctheid afhandelen declaraties: 9,1

* Snelheid afhandelen declaraties: 8,4

* Duidelijkheid schriftelijke berichtgeving: 8,2
* Bescherming persoonlijke gegevens: 7,5

* Verwerking van wijzigingen: 8,0

* Informatievoorziening website PZP: 7,8

* Snelheid opnemen telefoon: 7,1

* De juiste persoon aan de telefoon krijgen: 7,0
* Vriendelijk te woord gestaan worden: 8,8

* Totaaloordeel: 8,3

Verbeteringen
Het eerste half jaar dat de Politie Zorgpolis 'operationeel' was bij CZ verliep niet zonder aanloopproblemen. Sindsdien voldoet CZ aan alle door de PZP-begeleidingscommissie gestelde eisen en gaat daarbij vaak nog een stapje verder voor de klant. De begeleidingscommissie ziet erop toe dat de PZP aan de zogenaamde 'serviceniveaus' voldoet. De telefonische bereikbaarheid scoort weliswaar een ruime voldoende (7,0), maar heeft met de 'laagste' score in dit onderzoek toch extra de aandacht. CZ streeft op dit onderdeel naar minimaal een 7,5.

Ook geven meerdere verzekerden aan een ruimere vergoeding te wensen voor alternatieve geneeswijzen. De begeleidingscommissie gaat onderzoeken of en hoe dit mogelijk is.

Voortaan zal jaarlijks een tevredenheidsmeting plaatsvinden.

Gepubliceerd op 29 mei 2007 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2007.