Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 29 mei 2007

Aangehouden wegens huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft maandagavond rond 22:00 uur op straat in de wijk Kesteren een 30-jarige Bredanaar aangehouden wegens huiselijk geweld. De politie kreeg even daarvoor een melding dat een man en een vrouw ruzie aan het maken waren in die straat. Toen agenten gingen kijken, werden ze door de vrouw, een 20-jarige Hilversumse, aangeklampt. Ze vertelde eerder die dag meerdere keren te zijn geslagen en geschopt door haar vriend, op haar verschillende plaatsen op haar lichaam. Toen de politie de man aanhield, probeerde hij - tevergeefs - te vluchten en zich tegen zijn aanhouding te verzetten. De politie heeft aangifte opgenomen van de vrouw. De man is op het bureau in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Hinderlijk langs het spoor

BREDA: De politie heeft maandagavond rond 18:00 uur op de Moskesweg een 50-jarige inwoonster van Dordrecht aangehouden. Dit gebeurde nadat de vrouw bloemen aan het plukken was, aan de verkeerde kant van het hek, vlak naast de spoorrails. Dit leverde een gevaarlijke situatie op voor zowel de vrouw als spoorwegpersoneel. De vrouw verklaarde dat ze hier niet bij stil had gestaan en ging meteen van de baan af. Na verhoor werd zij weer vrijgelaten. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Vernielers aangehouden

BREDA: De politie heeft maandagmiddag rond 13:45 uur in de Moersbergenstraat een 16-jarige jongen uit Breda en een 16-jarige jongen uit Prinsenbeek aangehouden op verdenking van vernieling. De twee zouden vernielingen hebben gepleegd bij een supermarkt. Onder andere zouden zij de regenpijp, enkele afvalbakken en een fietsenrek hebben vernield. De politie zag een van de jongens op het dak van de supermarkt en ook werd gezien dat er met het fietsenrek werd gegooid. Mogelijk dat de twee een HALT-straf krijgen.

Aangehouden na kindermishandeling

BREDA: De politie heeft maandagmiddag rond 13:15 uur in een woning in de wijk Brabantpark een 34-jarige Bredanaar aangehouden wegens kindermishandeling. De man zou even daarvoor in de woning zijn 14 jarige dochter meerdere malen in het gezicht hebben geslagen. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Door de klappen was ze versuft geraakt en in het ziekenhuis werd een gebroken neus geconstateerd. De man is na zijn aanhouding overgebracht naar het bureau en door een Hulpofficier van Justitie inverzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak. Ook het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) en Bureau Jeugdzorg zijn in kennis gesteld.

Man aangehouden na inrijden op verkeersregelaar

ETTEN-LEUR: De politie heeft dinsdagmiddag een 36-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden wegens poging tot doodslag. Dat gebeurde rond 13.50 uur toen agenten hem op het bureau hoorde over een incident zaterdagmiddag op de hoek Munikkenheiweg-Grauwe Polder. Daar reed een bestuurder van een grote zwarte pick-up rond 14.30 uur in op een verkeersregelaar en enkele omstanders. De verkeersregelaar, die een tocht van vrachtwagenchauffeurs met gehandicapte kinderen begeleidde, moest naar haar eigen zeggen opzij springen om niet aangereden te worden. Op basis van het kenteken van de auto kwam de politie de man op het spoor. Hij heeft verklaard dat hij haast had en niet kon wachten; de man zegt spijt van zijn actie te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt; hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Er zijn vier aangiftes bij de politie binnengekomen.

Snelheidscontroles in Breda en Etten-Leur

BREDA: Bij een snelheidscontrole op de Tilburgseweg zijn dinsdag 108 bestuurders in de fout gegaan. Zij reden allen harder dan de maximaal toegestane 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/uur. In totaal werden 992 passanten gecontroleerd.

ETTEN-LEUR: In het kader van het project subjectieve
verkeersonveiligheid Sander/Haansberg is er dinsdagmorgen een snelheidscontrole gehouden. Op het Sander zijn ongeveer 100 bestuurders gemeten. 13 bestuurders reden te hard waar van de hoogte 70 kilometer per uur. Op de Haansberg zijn ongeveer 25 bestuurders gemeten waarvan 3 overtreders langs de kant werden gezet. Hiervan reed de snelste 61 kilometer per uur. Op beide locaties is maximaal 50 km/uur toegestaan.

Auteur: Manfredi Mauro