Provincie Utrecht

waarnemend burgemeester Breukelen

Mik benoemd tot waarnemend burgemeester Breukelen

29-5-2007 -

De heer dr. G. Mik (PvdA) is door de commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht per 4 juni 2007 benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Breukelen. Vanaf die datum treedt de huidige burgemeester van Breukelen, de heer F.C. Dales, uit zijn functie. De heer Dales wordt directeur van de Dierenbescherming.

De heer Mik was van 2003 tot mei 2007 gedeputeerde in de provincie Utrecht voor Verkeer en Vervoer. Daarvoor was hij onder meer waarnemend burgemeester in de gemeenten Maarssen en Oss en wethouder in Utrecht.

De commissaris van de Koningin heeft de bevoegdheid indien hij dat nodig acht een waarnemend burgemeester te benoemen. In de gemeente Breukelen heeft hij daarvoor gekozen, omdat hij het van belang vindt dat alle drie de organen van het gemeentebestuur volledig vervuld zijn. Bovendien is het benoemen van een waarnemer in dit geval verplicht, omdat Provinciale Staten van Utrecht in het Vecht- en Plassen gebied een zogenaamde Arhi-procedure hebben gestart, die kan leiden tot gemeentelijke herindeling.

In de afgelopen week heeft de commissaris met de gemeenteraad van Breukelen overlegd over de benoeming van de heer Mik en daarmee geconstateerd dat hiervoor voldoende draagvlak bestaat.

Meer informatie: Kabinet, telefoon (030) 258 23 25