Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 29 mei 2007

Orange Business Services en Microsoft lanceren 'Business together with Microsoft'

Orange Business Services en Microsoft lanceren 'Business Together with Microsoft', een innovatieve oplossing om wereldwijd het gebruik van uniforme communicatie in bedrijven te bevorderen.

'Business Together with Microsoft' maakt gebruik van de elkaar aanvullende talenten en expertise van de twee ondernemingen: Orange Business Services op het gebied van messaging, IP-convergentie en netwerkservices; Microsoft op het gebied van uniforme communicatieoplossingen. 'Business Together with Microsoft' en Microsoft helpen hun klanten om het hoofd te bieden aan de nieuwe behoeften in de markt. Ze bieden hen daartoe nieuwe communicatieoplossingen voor de dagelijkse behoeften van hun teams: sneller communiceren, constant verbonden zijn met medewerkers, klanten en partners en efficiënt uitwisselen van informatie.

Met 'Business Together with Microsoft' kunnen ondernemingen drastische veranderingen doorvoeren in de manier waarop hun werknemers communiceren. De oplossing geeft de werknemers de beschikking over een reeks tools die ze zowel mobiel als op hun workstation kunnen gebruiken. Ze kunnen profiteren van nieuwe, volledig beveiligde diensten, vanaf elke terminal waarop een compatibele webbrowser is geïnstalleerd. Via de Windows Outlook-interface kunnen ze hun postvak openen, spraakberichten als e-mails bekijken, faxen lezen, VoIP-telefoongesprekken voeren en hun contactpersonen en agenda openen. Ook bestaat de mogelijkheid tot audio- en videocommunicatie in real time, telefonisch vergaderen of instant messaging. Bovendien kunnen ze documenten en agenda's beheren en delen. Een gecodeerde link naar hun postvak geeft toegang tot krachtige zoekfuncties.

"Er is in de huidige werkomgeving een enorme vraag naar samenwerkingsoplossingen", zegt Laurent Kocher, vice-president Global Services van Orange Business Services. "Rond 2015 zal naar verwachting meer dan de helft van de werktijd van een kantoormedewerker bestaan uit samenwerking met collega's op andere locaties en in andere tijdzones. Werknemers hebben geschikte instrumenten nodig om snel te reageren op vragen en efficiënt te communiceren op diverse manieren. Een voorbeeld: stafleden in bedrijven ontvangen nu gemiddeld tien keer meer elektronische berichten dan in 1997. De kans is groot dat dit aantal de volgende vier jaar opnieuw vervijfvoudigt."

Dankzij 'Business Together with Microsoft' kunnen bedrijven nu ook aanspraak maken op een op maat gemaakt dienstenpakket, aangepast aan hun specifieke eisen en behoeften. De geleverde diensten zijn niet alleen flexibel en schaalbaar. Ze laten zich ook perfect en volkomen veilig integreren in het bestaande informatiesysteem, terwijl ze centraal worden beheerd. Eén enkele Orange Business Services-gesprekspartner begeleidt de klant in elke fase: van audit tot exploitatie, via integratie en implementatie.

'Business Together with Microsoft' is nu verkrijgbaar voor multinationals wereldwijd en is gebaseerd op het complementaire karakter van de nieuwe generatie software die Microsoft onlangs heeft gelanceerd: Office Communications Server 2007, Exchange Server 2007, Forefront en Office SharePoint Server. Het volledige pakket diensten omvat consulting en audits, migratie naar IP, integratie, beheerde diensten voor de IT-infrastructuur en applicaties, en outsourcing.

Over Orange Business Services
Orange Business Services vertegenwoordigt sinds 1 juni 2006 de zakelijke communicatieoplossingen en -diensten van de France Telecom Group. Eerder werden die vertegenwoordigd door de verschillende merken van France Telecom, waaronder Equant.

Het productportfolio bestaat uit voice-, data- en mobiele diensten, IT-expertise en managed services. Alle producten en diensten hebben als doel de bedrijfsprocessen van klanten te optimaliseren en hun productiviteit te verbeteren. Orange Business Services heeft vestigingen in 166 landen en heeft klanten in 220 landen. Meer informatie is beschikbaar via www.mnc.orange-business.com.

Voor meer informatie over Orange Business Services kunt u contact opnemen met Bas Lepelaars, Orange Business Services: Tel: +31 (0)20 606 92 77
E-mail: bas.lepelaars@orange-ftgroup.com
Website: http://www.mnc.orange-business.com

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Maud Geerbex van LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: maudg@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com