Personeel en relaties boeien en binden met online geschenkenservice


SOEST, 20070529 -- Attente werkgevers en zij die dat willen zijn, hebben sinds vandaag een zorg minder. De website www.leukgebaar.nl is de eerste zakelijke site in Nederland die de mogelijkheid biedt om medewerkers en relaties steeds op verjaar- en feestdagen te verrassen met een verzorgde attentie. Na éénmalige aanmelding kan de bezoeker per medewerker een kalender instellen, waardoor het verzorgen van een persoonlijke attentie weinig tijd meer vergt. Het tonen van waardering en betrokkenheid vergroot de tevredenheid van medewerkers en versterkt de binding met de klant, zeker als het moment goed is gekozen. De Griekse dichter Menandros (342-291 v.C.) schreef al: "Een juist moment geeft een klein geschenk bijzondere waarde".

Verrassend eenvoudig
Leukgebaar.nl, de eerste zakelijke Gebarensite van Nederland, maakt handig gebruik van internet voor een dienstverlening gericht op persoonlijke aandacht. Dat lijkt tegenstrijdig. Toch mist de combinatie van digitaal gemak en het tonen van betrokkenheid, door op speciale momenten persoonlijke attenties te laten bezorgen, zijn uitwerking niet.

Ondanks de royale keus aan geschenken staat niet het product centraal. Het gaat om de attentiewaarde van schenken op het juiste moment. Relaties weten een attent verjaardagscadeau nu eenmaal veel meer te waarderen dan het massaal verspreide kerstgeschenk. Medewerkers blijken een onverwachte attentie als een stimulerend schouderklopje te ervaren. Toch blijven deze mogelijkheden vaak onbenut. De praktische uitvoerbaarheid is immers lastig en de dagelijkse beslommeringen eisen alle aandacht. Www.leukgebaar.nl neemt de zorg nu verrassend eenvoudig uit handen.

Altijd attent
Goed nieuws dus voor werkgevers die wel eens een verjaardag vergeten, of zich pas achteraf realiseren dat een schouderklopje op zijn plaats was geweest. Gemak dient de manager die al genoeg aan het hoofd heeft. Eén keer per jaar passende attenties selecteren volstaat om het hele jaar attent te zijn. Op een beveiligde pagina zijn alle ingevoerde gegevens te raadplegen en te wijzigen. De werkgever wordt per e-mail op de hoogte gehouden van de te verzenden gebaren, ter bevestiging en als geheugensteuntje voor de naderende verjaardag. Elk gebaar is feestelijk verpakt en voorzien van een Unicef wenskaart met persoonlijke gelukwens uit naam van de gever. De kosten vallen mee; medewerkers en relaties worden al voor zo'n 25 euro verrast. Zelf doen pakt al gauw duurder uit.

De kracht van onverwacht
Naast de persoonlijke cadeaumomenten, zijn het met name de onverwachte aardigheidjes die een zeer hoge attentiewaarde hebben. Verras medewerkers bijvoorbeeld net voor de zomervakantie met een gevulde strandtas, het jaar daarop met een paasbrunchpakket of een persoonlijk schilderij tijdens de feestdagen. Met de toenemende schaarste op de arbeidsmarkt wordt alles uit de kast gehaald om medewerkers aan de organisatie te binden. De werkgever die betrokkenheid en affectie toont, weet dat dit één van de instrumenten is in het spel van boeien en binden.