Gemeente Ambt Montfort


Wordt u MOP schakel?

MilieuOntmoetingsProgramma: 29 mei tot en met 8 juni 2007

Volgend jaar wordt van 29 mei tot en met 8 juni voor de vijfde keer het MilieuOntmoetingsProgramma, kortweg MOP, georganiseerd. Het MOP brengt scholen en bedrijfsleven/verenigingen met elkaar in contact rondom natuur en milieu. In de voorgaande jaren is MOP een zeer succesvol en bruisend gebeuren geweest. Tijdens het vorige MOP zijn meer dan 1000 leerlingen in onze gemeente op bezoek geweest bij onder andere de supermarkt, landbouwbedrijven en de gemeente. Centraal in het MOP staat dat scholieren op bezoek gaan bij bedrijven, organisaties, verenigingen en personen en deze onderzoeken op duurzaamheid. Tijdens twee MOP-weken zijn in de hele gemeente groepen leerlingen op stap om hun directe leefomgeving te ontdekken, te aanschouwen en te ervaren.

Is het MOP ook iets voor u?
Iedereen in onze gemeente die beroepshalve (bijvoorbeeld als landbouwer, producent of winkelier) of uit interesse (bijvoorbeeld via een vereniging of particulier) geïnteresseerd is in MOP, kan deelnemen en fungeren als zogenaamde MOP-schakel. U ontvangt dan naar keuze één of meerdere malen gedurende de MOP periode leerlingen in uw bedrijf en laat hen zien en beleven wat het voor u betekent om bezig te zijn met natuur en milieu in de breedste zin van het woord. U kunt daarbij denken aan een rondleiding door het bedrijf, een demonstratie of leuke doe-activiteit.

Wilt u meer informatie over deelname aan MOP, dan kunt u bellen met de medewerksters natuur- en milieucommunicatie, Ingrid Claessen, telefoon 538861 of Ingrid Huntjens, telefoon 538878. Wij sturen u dan een folder (u kunt hem hier downloaden) waarin de belangrijkste informatie over het project en over uw mogelijke rol als schakel te vinden is en een deelnameformulier.