KNMG

Presentatie RVZ-advies Vertrouwen in de arts

29 mei 2007 15.00-17.30

Locatie
St. Antonius Ziekenhuis, Nieuwegein

Toelichting
Symposium ter gelegenheid van de presentatie van het RVZ-advies Vertrouwen in de arts. De partijen in de gezondheidszorg erkennen het belang van de vakinhoudelijke autonomie van de arts. Toch wordt die autonomie steeds meer ingekaderd, met het risico dat de arts zijn vrijheid van handelen toch verliest. Hoe dat risico te beperken? Het advies bevat aanbevelingen aan de beroepsgroep, de andere betrokken partijen en de overheid. Leidraad hierbij is dat de borging van vakinhoudelijke autonomie geen defensieve activiteit van de beroepsgroep moet zijn, maar het resultaat van een gezamenlijk commitment van belanghebbende partijen en individuen.

Voor een beperkt aantal deelnemers (ongeveer 15) is het mogelijk deel te nemen aan een rondleiding klinisch pad op de cardio-thoracale en postoperatieve afdeling in het St Antonius ziekenhuis. U ziet dan hoe multidisciplinaire samenwerking in de praktijk werkt. De rondleiding duurt een half uur en zal voor- en na het symposium plaatsvinden. Aanmelding hiervoor (zie onder) is wel noodzakelijk.

Organisator
Raad voor de Volksgezondheid en Zorg

Meer informatie
U kunt zich opgeven bij het secretariaat van de RVZ: i.deprieelle@rvz.net tot uiterlijk 22 mei aanstaande. Bij aanmelding verzoeken wij u uw volledige adresgegevens en uw functie op te geven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ilona de Prieëlle 070-3405769.