Gemeente Rotterdam

Persuitnodiging

Rotterdam-Zuid staat de zomermaanden sterk in de belangstelling van tientallen architectuurstudenten van over de hele wereld. Tot en met juli zijn er verschillende workshops en masterclasses waarbij gestudeerd wordt op de stedenbouwkundige en architectuuropgaven in het gebied. Deze evenementen zijn:

1. De Masterclass Form and the City van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) vindt plaats van 21 mei tot 1 juni. Voor 7 bestaande locaties ontwerpen post doc studenten van over de hele wereld nieuwe gebouwen. De tekeningen en maquettes zijn vanaf 3 juni te zien op de bovenste verdieping van het deelgemeentekantoor Feijenoord

2. TU Delft en de IABR presenteren van eind mei tot eind juni de toekomst van Rotterdam op billboards die verspreid staan door de stad. Tijdens de workshop Indesem2007: The Legacy werkten internationale studenten onder leiding van architect Winy Maas aan het toekomstbeeld (Rotterdam over 60 jaar) van verschillende locaties.

3. de stichting BAD organiseert tussen 30 mei en 16 juni in Charlois workshops en lezingen Moving in Free Zones met studenten van de TU Delft, kunstenaars en architecten. Het onderwerp is steeds architectuur, openbare ruimte etc (de lezingen zijn openbaar).

4. In het kader van de Summerschool van de Academie van Bouwkunst maken 50 studenten samen met ontwerpers van de dienst Stedebouw en Volkshuisvesting Rotterdam en medewerkers van de betrokken woningcorporaties tussen 9 en 20 juli ontwerpen voor het Rijn - en Maashavengebied.

Om u als journalist meer inzicht te geven in deze initiatieven organiseert de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam samen met het Pact op Zuid op dinsdagochtend 29 mei een persexcursie langs deze architectuurmanifestaties.

Tijdens deze ochtend treden verschillende betrokkenen op als gastspreker en -gids. Dit zijn onder andere: . Elia Zenghelis, samen met Rem Koolhaas oprichter en partner van Office of Metropolitan Architecture en als Master betrokken bij de Masterclass van de biënnale; . Christine de Baan, Hoofd Programma van de IABR; . Winy Maas, architect en Master van Indesem2007 (onder voorbehoud).

U bent van harte uitgenodigd om aan deze excursie deel te nemen. U kunt zich aanmelden bij Henny Cheung, h.cheung@bsd.rotterdam.nl. Na aanmelding krijgt u het volledige programma toegestuurd.

Voor meer informatie :
Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam:
Rinske Brand
+31 10 206 00 41
+31 6 288 468 34
rbrand@iabr.nl
www.biennalerotterdam.nl

Pact op Zuid
Carolien van Eykelen
+31 10 4173168
+31 6 22 918 247
c.vaneykelen@bsd.rotterdam.nl


---- --