Gemeente Hoogeveen


* Bijeenkomsten met bewoners over beleid begraafplaatsen gemeente 23 mei 2007

Afzender: College B&W

Bijeenkomsten met bewoners over beleid begraafplaatsen gemeente

De gemeente houdt volgende week drie bewonersavonden over het toekomstige beleid voor de begraafplaatsen in Hoogeveen. Het zijn drie dezelfde bijeenkomsten, zodat iedereen een bijeenkomst kan uitkiezen die hem of haar het beste uitkomt. Het zijn openbare bijeenkomsten. Aanmelden is niet nodig.

De bijeenkomsten zijn dinsdag 29 mei in dorpscentrum ât Anker in Hollandscheveld, woensdag 30 mei in theater De Tamboer in Hoogeveen en donderdag 31 mei in ontmoetingscentrum De Wenning in Pesse. Alle bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur.

Doel van de bijeenkomsten is in beeld te brengen waar het beleid voor de begraafplaatsen in Hoogeveen kan of moet worden veranderd. De gemeente wil dat niet doen zonder de inbreng van de inwoners. Ook belangenorganisaties wordt gevraagd mee te praten.

Onderwerpen die tijdens de bewonersavonden ter sprake komen zijn onder meer de kosten van begraven en de hoogte van begraafrechten, de begraafcapaciteit voor de komende jaren, de uitgiftetermijn van graven, diverse vormen van begraven, graf- en groenonderhoud en hoe om te gaan met grafmonumenten.

Het bureau Genius Loci in Meppel begeleidt het project begraafplaatsenbeleid. Uitgebreide informatie over het project is te vinden op de gemeentelijke website onder
www.hoogeveen.nl/begraafplaatsenbeleid.

---