Time : 09:36:36
Date : 24 May 2007
Sender Name: Chrisal nv

Doorbraak in bestrijding ziekenhuisbacteriën - PERSCONFERENTIE !

De bestrijding van ziekenhuisbacteriën is sinds meerdere jaren terecht een prioriteit voor wetenschappers, medici en ziekenhuisdirecties. De resistentie die ziektekiemen hebben opgebouwd tegen de huidig gebruikte chemische reinigings- en desinfectiemiddelen zorgt evenwel voor ernstige problemen om de omgeving van de patiënt gezond te houden en de verspreiding van ziekten tegen te gaan. Die resistentie is te vergelijken met deze die andere ziektekiemen hebben ontwikkeld tegen antibiotica en die ervoor zorgt dat veel infecties moeilijk of niet meer effectief kunnen behandeld worden.

Een samenwerking tussen de Universiteit Gent, het AZ Lokeren en het Vlaamse bedrijf Chrisal NV (Lommel), gespecialiseerd in microbiële reiniging, heeft, via een maandenlange, grootschalige klinische studie in het ziekenhuis, geleid tot een doorbraak in de bestrijding van meerdere ziekenhuisbacteriën. De oplossing werd gevonden in de ontwikkeling van de nieuwste generatie reinigingsmiddelen op basis van probiotische bacteriën. Hierbij wordt afgestapt van de algemene en absolute steriliteit, en wordt in de betrokken omgevingen een stabiele en gezonde microflora opgebouwd.

Tekst en uitleg bij deze doorbraak wordt gegeven tijdens een persconferentie waarvoor ik u bij deze graag uitnodig, en die plaats vindt op

Dinsdag 29 mei 2007 om 11.00u.
AZ Lokeren (Raadzaal OCMW)
Lepelstraat 4 te 9160 Lokeren
(Parking van het AZ Lokeren tot uw beschikking)

Op deze persconferentie zullen volgende sprekers de problematiek en het procédé verduidelijken:

- De heer Koen Van Landeghem, AZ Lokeren;

- Dr. Wim De Windt, Avecom / Universiteit Gent;
- Dr. Robin Temmerman, microbioloog, R&D Manager Chrisal N.V.

Aansluitend kan een demonstratie van een reiniging met de probiotische reinigingsmiddelen gevolgd worden.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een informeel broodjesbuffet tijdens hetwelk verdere gesprekken en interviews mogelijk zijn. Een persdossier zal zowel geprint als digitaal beschikbaar zijn.

Ik dank u bij voorbaat voor de aandacht voor deze belangrijke mededeling en verzoek u ons te berichten aangaande uw deelname via onderstaande contactgegevens.

Met vriendelijke groet.

Fred Int Panis
General Manager Pre-Text PR & Events
Antwerps Sportpaleis
Schijnpoortweg 119
B 2170 Merksem-Antwerpen
Tel. +32 (0)3 400 40 60
Fax +32 (0)3 400 40 61
Mobile +32 (0)496 16 87 87
fred.intpanis@sportpaleis.be
www.pretext.be

URL: http://www.chrisal.be http://www.azlokeren.be
http://Labmet.ugent.be Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL