Wethouder Baldewsing start poëziewedstrijd over gelijke kansen

25.05.2007 / 07:57 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vng

Vng

Wethouder Baldewsing start poëziewedstrijd over gelijke kansen

De Haagse wethouder Baldewsing geeft dinsdag 29 mei a.s. om 16.00 uur het startsein voor een poëziewedstrijd over gelijke kansen voor iedereen. Dat doet hij door vier beelden te onthullen bij het World Forum Convention Center in Den Haag (voormalig Congresgebouw). De beelden dienen tot en met 29 november als inspiratiebron voor de poëziewedstrijd. Als voorproefje dragen twee jonge dichters een gedicht op aan de beelden.

De poëziewedstrijd is onderdeel van de conferentie 'Equal Opportunities for All; Citizenship and Human capital in a diverse Europe'. Deze conferentie wordt georganiseerd door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in samenwerking met haar Europese koepelorganisatie van nationale verenigingen van gemeenten, de CEMR, en is verbonden aan het Europese jaar van gelijke kansen voor iedereen (www.vngequal.eu). Het belangrijkste thema van dit congres is het Europese integratiebeleid. Inhoudelijk wordt nauw samengewerkt met de organisatoren van The Hague Process on Refugees and Migration. De conferentie vindt plaats op 28 en 29 november 2007 in het World Forum Convention Center te Den Haag.

In aanloop naar de conferentie worden tal van activiteiten georganiseerd rond het thema gelijke kansen voor iedereen. Het Haags Kinderatelier organiseert workshops waarbij de jongeren via beeldende kunst en poëzie kennis maken met de thematiek van het Europees jaar van gelijke kansen voor iedereen. Daarnaast organiseren de Haagse vrijwilligerscentrale (HOF) en Haagse kunstenaars een aantal activiteiten. Het eindresultaat van deze activiteiten is in de vorm van schilderijen, gedichten en kunstwerkjes in november te zien tijdens de tweedaagse conferentie. Dan wordt ook de eerste prijs voor de poëziewedstrijd uitgereikt. De kunstwerkjes worden aangeboden aan de bezoekers van de conferentie. Daarvoor in de plaats krijgen de kunstenaars een cadeautje van de bezoekers terug.

Den Haag, 25 mei 2007