Ingezonden persbericht


Pechvol openingsweekend Gwendolyn Hertzberger

ZANDVOORT, 28 MEI 2007 - Gwendolyn Hertzberger had dit weekend tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort niet bepaald het geluk aan haar zijde.. De snelle jongedame van AR Motorsport zag zowel in de kwalificatie als afsluitende race van de seizoensopener van de Northern European Cup Formule Renault 2.0 een goed resultaat vervliegen.

Toch kon de coureur uit de Bollenstreek ook terugkijken op positieve zaken. Onder andere het harde trainen en vele testen in de winter wierp haar vruchten af: Gwendolyn Hertzberger heeft qua snelheid definitief de sprong naar het middenveld gemaakt in haar tweede seizoen in de tweeliters Formule Renault!

KWALIFICATIES:
De eerste kwalificatiesessie op zaterdagochtend voor de seizoensopener op Tweede Pinksterrace loopt uit op een nachtmerrie voor Hertzberger. Omdat de baan bij aanvang van de training nog wat vuil is en daardoor minder grip biedt, besluit Hertzberger samen met haar team pas in het tweede deel van de sessie de baan op te gaan. In haar eerste snelle ronde komt ze echter de in de Hugenholtzbocht gespinde Mateusz Adamski op haar pad tegen. Zonder in zijn spiegels te kijken, laat de Pool zijn bolide achteruit rollen waarbij hij de aanstormende Hertzberger ramt. Met een gehavende voorvleugel moet Gwendolyn noodgedwongen de pits opzoeken, waardoor ze de kans ontnomen wordt een snelle tijd neer te zetten. Een 27e startpositie wordt haar lot. In de tweede tijdtraining van twintig minuten kan Hertzberger wel haar potentieel tonen. Met een verdienstelijke zestiende tijd voor de tweede race op maandag prijst Hertzberger zich gelukkig.

GWENDOLYN HERTZBERGER: "Tja, wat zal ik zeggen? Met dertig auto's op de baan kunnen dergelijke dingen gebeuren, al was dit wel heel onhandig van Adamski. Gelukkig kon ik me in de tweede kwalificatie revancheren. Een zestiende plek is mooi, maar toch ook enigszins wat behouden. Ik denk dat we in de nabije toekomst aardig rond de top tien moeten kunnen komen."

RACE 01 + 02
Van achteraan gestart ziet Gwendolyn kans zich ronde voor ronde op te werken naar een uiteindelijke 19e positie. Omdat inhalen op het duinencircuit niet gemakkelijk is, neemt Hertzberger halverwege het initiatief om Jakub Giermaziak in de Tarzanbocht uit te remmen. Beide wagens haken echter met de wielen in elkaar en Hertzberger moet de Pool voor laten gaan bij het uitkomen van de bocht. Halverwege de ronde haalt Hertzberger Giermaziak verder op het circuit wel in. Na het vallen van de vlag krijgt Hertzberger van de wedstrijdleiding echter een tijdstraf van 30 seconde aan haar broek vanwege vermeend onsportief gedrag. Hierdoor wordt de snelle dame uiteindelijk slechts als 21e geklasseerd.

Ook de tweede race kent een merkwaardig verloop. Na een incident in de opwarmronde, rukt de safety-car uit om de race tijdelijk te neutraliseren. Bijna alle rijders verwachten een rollende herstart, maar diverse rijders vooraan willen toch hun bolides op de grid parkeren voor een staande start. Hertzberger handelt volgens het reglement door deze voorliggers niet in te halen vóór de startlijn, maar andere rijders hebben hier maling aan. Door alle chaos verliest Hertzberger verschillende posities, maar kan ze deze toch later in de race weer terugwinnen. In haar enthousiasme schiet Gwendolyn echter in de slotfase van de baan en komt ze vast te staan in het grind. Nadat de behulpzame marshals haar weer onderweg hebben geholpen, rest Hertzberger niets dan de race uit te rijden en te finishen op de 23e plek.

GWENDOLYN HERTZBERGER: "Een dag om snel te vergeten. Vooral mijn straf na afloop van de eerste race is teleurstellend, omdat dit zeker geen onsportieve gedrag was, maar een gewoon race incident. De tweede race was een stuk positiever, ondanks de vreemde start. Ik had een goede snelheid, maar werd op een gegeven moment iets té enthousiast. Daarom wil ik graag het team onwijs bedanken voor al hun werk dit weekend. Iedereen heeft enorm hard gewerkt en ze hadden meer verdiend dan dit. De volgende keer beter dus!" UITSLAG RACE 01 NEC FORMULE RENAULT 2.0 ZANDVOORT

01. Frank Kechele, Motopark Academy, 26:23.702
02. Fabio Onidi, Motorsport Arena, + 00.942s

03. Tobias Hegewald, Motorsport Arena, + 01.727s 21. GWENDOLYN HERTZBERGER, AR MOTORSPORT, + 49.848s

UITSLAG RACE 02 NEC FORMULE RENAULT 2.0 ZANDVOORT

01. Frank Kechele, Motopark Academy, 12 ronden
02. Vallteri Bottas, Koiranen Bros., + 00.516s
03. Tobias Hegewald, Motorsport Arena, + 05.496s 23. GWENDOLYN HERTZBERGER, AR MOTORSPORT, + 1 RONDE

NIEUWS en FOTO'S worden aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Bezoek voor meer informatie www.gwenracing.com of contacteer Roelof Oosterhuis (media@insightf1.com, +31 652 056 637). Klik hier om u af te melden / Click here to unsubscribe