Unit 4 Agresso

Unit 4 Agresso wint record aantal grote nieuwe deals
`Post Implementation Agility' aanbod stimuleert ordergrootte

Sliedrecht, Nederland ­ 29 mei 2007
Unit 4 Agresso heeft tot nu toe in 2007 40% meer grote deals gesloten dan in dezelfde periode vorig jaar en al meer + 1 miljoen deals binnengehaald dan in geheel 2006. Dit succes is te danken aan de onderscheidende architectuur van Agresso Business World 5.5' die `Post Implementation Agility' op unieke wijze mogelijk maakt in de markt. De lancering van versie 5.5 aan het eind van 2005 heeft niet alleen geresulteerd in een groter aantal deals maar ook in het binnenhalen van grotere en complexere orders. Het heeft daarnaast ook geleid tot een groeiende interesse tot samenwerking bij de grote internationale system integrators.

IDC voorspelde in een recent ERP rapport al gestage groei voor de Europese ERP markt, na een succesvol 2006*, en Unit 4 Agresso ziet hiervan de bewijzen in de praktijk. "Om te zorgen dat we sneller kunnen groeien dan de markt, positioneren wij ons met een gericht aanbod voor een uniek segment in de markt dat we definiëren als "BLINC: Businesses Living IN Change", zei Edwin van Leeuwen, CFO bij Unit 4 Agresso. "Dit marktsegment moet na de implementatie in staat zijn vele veranderingen in de bedrijfsoplossingen kunnen aanbrengen om ambities te kunnen waarmaken, hetgeen door de traditionele aanbieders in de markt niet mogelijk wordt gemaakt. De groei van de ERP markt komt voort uit deze vraag naar flexibiliteit; veel bedrijven vervangen hun ERP systeem al na vijf tot acht jaar omdat het niet langer beantwoordt aan hun eisen. Ze zijn het ontgroeid of, beter gezegd, de houdbaarheidsdatum van hun oplossing is overschreden", voegde hij toe.

De recente golf aan +1 miljoen deals zijn een direct bewijs hiervan, allemaal typische BLINC bedrijven:

- Australië & Nieuw Zeeland: Het grootste en snelst groeiende personeelsbureau in de regio

- Canada: Eén van de top vijf steden van Brits Columbia
- Nederland: Eén van `s werelds grootste baggerbedrijven
- Zweden: Eén van Zweden's grootste en snelst groeiende vastgoedontwikkelaars

- UK: Eén van de grootste universiteiten van Schotland
- USA: Een Amerikaanse aanbieder van producten en analytische diensten voor het bepalen en meten van straling
Wat deze bedrijven allemaal gemeen hebben is: verandering. Reorganisaties, herstructurering, overnames, fusies, desinvesteringen, het opstarten en of initiëren van nieuwe bedrijfsmodellen en governance/ compliance zijn dagelijkse instrumenten om de ambities van deze bedrijven te kunnen verwezenlijken. Dit vraagt om de mogelijkheid deze veranderingen ook nog na de implementatie, tijdens het gebruik, in de bedrijfssystemen te kunnen doorvoeren. Dit concurrentievoordeel heeft ervoor gezorgd dat in alle recente deals de grote drie ERP bedrijven SAP, Oracle en Microsoft zijn verslagen.


* mei 2007 `Western European ERP Applications, Forecast and Analysis, 2007­ 2011' rapport door Bo Lykkegaard, Program Manager European Enterprise Applications

Meer informatie:
Unit 4 Agresso N.V.
Edwin van Leeuwen CFO
T: +31 (0)184 44 44 44
F: +31 (0)184 44 44 63
Edwin.van.Leeuwen@unit4agresso.com

Unit 4 Agresso is een toonaangevende internationale producent van bedrijfssoftware voor dienstverlenende bedrijven en instellingen. Met vestigingen in 10 Europese landen, de Verenigde Staten en Canada en verkoopactiviteiten in diverse andere landen werd in 2006 een omzet van 237 miljoen gerealiseerd. Het hoofdkantoor staat in Sliedrecht, Nederland. Ultimo 2006 had Unit 4 Agresso 2.760 medewerkers in dienst.


---- --