Ingezonden persbericht


---


PERSBERICHT

Door nieuwe betaalstandaard creditcards: pincode in plaats van handtekening

Meer cash geld mee naar buitenlandse vakantiebestemming

Diemen, 29 mei 2007 - De angst om hun pincode te vergeten of zelfs nog geen pincode te hebben ontvangen, zorgt ervoor dat veel creditcardhouders meer cash geld meenemen dan gebruikelijk als ze naar het buitenland gaan, zo verwacht GWK Travelex. "Vooral nu de vakantiemaanden voor de deur staan, zal de behoefte aan contant buitenlands geld toenemen. De wereldwijde invoering van een nieuwe betaalstandaard voor creditcards en betaalpassen brengt met zich mee dat mensen vaker een pincode nodig hebben, in plaats van het zetten van een handtekening, om te kunnen betalen", aldus David Nannini, manager Business Development & Marketing van GWK Travelex.

Over de hele wereld worden creditcards voorzien van een chip (in Nederland geldt dat al voor 40% van de creditcards) en worden geld- en betaalautomaten geleidelijk aangepast. Pashouders met een chip op hun creditcard moeten steeds vaker hun pincode intoetsen. Nannini: "Dit is nu vrijwel overal al het geval in het buitenland, maar straks ook in Nederland. Het gemak van even een krabbeltje onder een creditcardbetaling zetten, verdwijnt dus langzaam maar zeker. Het is dus zaak voor creditcardhouders om hun pincode goed te onthouden. Maar wat cash geld achter de hand hebben als je naar het buitenland gaat, is natuurlijk altijd verstandig. Denk maar aan geldautomaten die buiten werking zijn of het betalen van een taxi naar het hotel of appartement."

Drukte
Voor GWK Travelex zullen de aankomende vakantiemaanden weer voor de nodige drukte zorgen. Nannini: "Normaal gesproken is er al een behoorlijke behoefte aan buitenlands geld, maar door de 'pincodeontwikkelingen' zal die behoefte waarschijnlijk alleen maar toenemen."


Noot voor de redactie,