Ingezonden persbericht


STUDENT VINDT DRANK EN DRUGS TIJDENS WERK TABOE

Hoofddorp, 29 mei 2007- Uit representatief onderzoek van StudentenWerk blijkt dat de Nederlandse student de bijbaan of vakantiebaan serieus aanpakt. Onder invloed zijn van drank of drugs tijdens het werk is bij 94.4% van de ondervraagden taboe.

Dronken student
Wie denkt dat de Nederlandse student zich voornamelijk bezig houdt met het drinken van bier, heeft het mis. Studenten hebben anno 2007 geen tijd om dronken te zijn of jarenlang over hun studie te doen. Naast studeren, werkt een groot deel van de studenten om extra geld te verdienen. De bijbaan of vakantiebaan wordt niet gezien als een gezellig uitstapje maar eerder als investering in de toekomst.

Online onderzoek
StudentenWerk is gespecialiseerd in de werving en selectie van studenten en beheert de grootste vacaturesite van Nederland voor MBO, HBO en WO studenten. Maar liefst 230.000 studenten staan ingeschreven. Via een maandelijkse, online poll doet StudentenWerk onderzoek naar de werksituatie van de Nederlandse student. Deze maand staat het thema drank en drugs centraal.

Drank of drugs tijdens werk
De onderzoeksvraag die deze maand op StudentenWerk.nl geplaatst is, luidt als volgt:

"Ben je wel eens onder invloed van drank of drugs op je werk verschenen?

Antwoorden: Percentage: Nee, dat zou ik nooit doen 91.8% Nee, maar het lijkt me wel een keer leuk om dat uit te proberen 2.6% Ja, maar ik kon het goed verbergen, niemand heeft iets gemerkt 2.3% Ja, één keer 1.9% Ja, dit gebeurt vaker 1.4% 100.0%

Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 4000 studenten in de leeftijdscategorie van 16 tot 26 jaar. BRON vermelding StudentenWerk.nl

Uit dit onderzoek blijkt dat het merendeel van de studenten vindt dat drank of drugsgebruik tijdens het werk niet acceptabel is. Zij nemen hun werk serieus en zien hun bijbaan als een goede start van een succesvolle carrière. Toch denken 240 van de ruim 4000 ondervraagde studenten hier anders over. Deze groep is één of meerdere keren onder invloed van drank of drugs op het werk verschenen, dat is 5,6% van het totale aantal respondenten.

www.studentenwerk.nl