Ingezonden persbericht


Persbericht

29 mei 2007

Nederland betreedt het 'access anywhere'-tijdperk


- Lexmark's Productivity Trend Tracker onthult mobiliteitsverandering -

Terwijl de laatste 50 jaar in het teken hebben gestaan van de toename van informatie, communicatie en connectiviteit, zullen de volgende vijf jaar gericht zijn op de alomtegenwoordige beschikbaarheid hiervan. Dit is de conclusie van een onderzoek uitgevoerd onder 9000 Europese respondenten, waaronder 500 Nederlanders, door onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van Lexmark.

Nederland wordt flexibel
Europese trends lieten een grote ontwikkeling zien richting draadloze acceptatie en grotere mobiliteit binnen- en buitenshuis, en Nederland vormt hierop geen uitzondering. Waar het internet door de Nederlandse respondenten genoemd werd als de grootste productiviteitsvergroter van de laatste 50 jaar, wordt verwacht dat de nabije toekomst gedomineerd zal worden door nieuwe technologieën die een grotere mate van flexibiliteit zullen leveren, in het bijzonder draadloze netwerken, smartcards en draadloze apparatuur.

Lexmark' s Productivity Trend Tracker die voortgekomen is uit deze resultaten, toont een aantal belangrijke verschuivingen in Europees consumentengedrag.

Van connectiviteit naar mobiliteit
Internet vormt een grote boost voor de productiviteit en wordt steeds meer gezien als een standaard voorziening binnenshuis. 90 procent van de ondervraagden beschikt over breedband en herkent de positieve veranderingen die hieruit voortgekomen zijn. Ze proberen dit nu uit te bouwen om grotere voordelen te verkrijgen en hierdoor nog flexibeler te kunnen werken.

De revolutie is reeds onderweg
Deze voorspellingen zijn gebaseerd op huidige trends. In Nederland is deze positieve trend naar grotere mobiliteit reeds merkbaar:
* 46% van de Nederlandse respondenten heeft al een draadloos netwerk thuis. In Europa is dat gemiddeld 41%;
* 68% van deze respondenten ondervindt al productiviteitsvoordelen;
* 39% van de respondenten zonder draadloos netwerk is van plan in de nabije toekomst hierin te investeren.

Hieruit blijkt dat een draadloze omgeving in Nederland reeds een bestaand feit is en naar verwachting zal blijven groeien in de periode tussen nu en 2012.

Consumenten zullen meer draadloze apparatuur aanschaffen en daardoor voordeel kunnen halen uit het productiviteitsrendement. De belangrijkste aanschafgebieden zullen zijn:
* Laptops (10%)

* Printers (7%)

* Home entertainment equipment (6%)

Lexmark gaf opdracht voor het uitvoeren van dit onderzoek om het op de markt brengen van draadloze printers en All-In-Ones eerder deze maand te vieren.

"We zien een grote verschuiving in consumentengedrag en consumentenuitgaven", zegt Danny Molhoek, country manager Benelux van Lexmark. "Voorheen was communicatie de doelstelling, met huishoudens die zich aansloten op breedband internetdiensten om te chatten, te winkelen en te surfen. Nu consumenten de mogelijkheden en voordelen hiervan gezien hebben, willen ze er meer uit halen en hebben ze flexibele, draagbare apparatuur nodig om dit te bereiken."

"Consumenten in Nederland omarmen het draadloze tijdperk en zien hun huis als een speerpunt hierin. Vele consumenten zijn gewend aan mobiele technologie in het dagelijks leven - zoals wifi in en buiten het kantoor en draagbare apparatuur zoals smartphones, MP3-spelers, digitale camera's en Blackberry's - en willen dit thuis ook gebruiken. Doordat technologieverkopers dit herkennen en verzekeren dat hun apparatuur compatibel is met de vraag naar grotere flexibiliteit wordt verwacht dat deze trend een flinke 'boom' wordt", concludeert Molhoek.

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Ipsos voerde dit online onderzoek uit van 16 tot en met 24 februari 2007 onder 9000 respondenten (500 respondenten per land in 18 landen). De samenstelling van de respondenten werd demografisch uitgebalanceerd in overeenstemming met de samenstelling van pc-thuisgebruikers in elk land. De landen waar onderzoek verricht werd zijn Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Polen, Oostenrijk, België, Nederland, Zwitserland, Denemarken, Verenigde Staten, Canada, Mexico, Australië, Japan, Brazilië en Zuid-Afrika. Dit onderzoek heeft een betrouwbaarheidsgraad van 95% + 5%.

Over Lexmark
Lexmark International, Inc. (NYSE: LXK) ontwikkelt, produceert en levert diverse print- en imagingoplossingen voor bedrijven en particulieren. Met een uitgebreide waaier aan toegankelijke, betaalbare en zeer betrouwbare printproducten en -diensten, zorgt Lexmark ervoor de productiviteit en printkwaliteit te verhogen zowel op de werkvloer als voor de thuisgebruiker. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 13.000 werknemers en is actief in meer dan 150 landen. Lexmark streeft steeds naar milieuvriendelijke printoplossingen. Lexmark boekte in 2006 een omzet van 5,1 miljard dollar.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met :

NL : LEWIS - Global Public Relations BELUX : CALLIOPE'S Maud Geerbex Anke Santens Tel: +31 (0) 40 235 4600 Mobile : +32 (0) 496 94 49 89 Fax: +31 (0) 40 235 4601 E-mail :anke@calliopes.be E-mail: maudg@lewispr.com www.calliopes.be www.lewispr.com

Voor meer informatie over Lexmark kunt u contact opnemen met: Peggy Op de Beeck
Tel: +32 (0)2 716 74 47
E-mail: podebee@lexmark.com