Koninklijk Horeca Nederland

Landelijk voorzitter Hajé de Jager herkozen

Persbericht 29 mei 2007
Koninklijk Horeca Nederland herkiest voorzitter

Landelijk voorzitter Hajé de Jager herkozen
Woerden, 29 mei 2007 - De Ledenraad van Koninklijk Horeca Nederland heeft vandaag tijdens de jaarvergadering de heer Hajé de Jager unaniem herkozen als landelijk voorzitter. De nieuwe zittingsperiode duurt drie jaar. De Jager is sinds 2004 voorzitter van de brancheorganisatie voor horecaondernemers.

Sinds zijn aantreden in 2004 heeft voorzitter Hajé de Jager zich ingezet voor onder andere een optimaal ondernemersklimaat en innovatie in de horecabranche. Innovatie en kennis zijn belangrijk voor de ontwikkeling en groei van de branche. Het draagt bij aan goed ondernemerschap en daardoor wordt de aantrekkelijkheid voor onze gasten vergroot.

Successen van de afgelopen jaren zijn behaald op het gebied van vermindering van de administratieve lasten en regeldruk, een flexibele CAO en het verbeteren van de relatie met alle ministeries. De Jager: We hebben al veel bereikt, maar er is nog veel te doen. We blijven ons richten op dossiers als alcohol en jongeren, toeristisch beleid en veiligheid. Daarnaast is de aandacht voortdurend gevestigd op de benodigde prestatieafspraken op het gebied van werk- en inkomenszekerheid met themas als arbeidsmarktbeleid, scholing en opleidingen (employability), WW, flexibilisering en de betekenis van het ontslagrecht daarvoor.

De Jager is herkozen voor een periode van drie jaar. Daarna moet hij statutair aftreden en plaatsmaken voor een nieuwe voorzitter van het Landelijk Bestuur van Koninklijk Horeca Nederland. Het Landelijk Bestuur bestuurt de vereniging op hoofdlijnen en houdt toezicht op het functioneren van het bedrijf in Woerden. Het bedrijf legt voor zijn operationele zaken verantwoording af aan het Landelijk Bestuur.
---

Noot voor de redactie -