Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Benoemingen mei 2007

29 mei 2007

Oud-kamerlid VVD naar HiiL

Drs. Arno P. Visser heeft tijdelijk de functie van senior external relations officer bij de Hague Institute for the Internationalisation of Law (HiiL) op zich genomen. Hij richt zich op de betrekkingen van HiiL met (semi)overheden, instanties van de EU, en de private sector. HiiL is een netwerkorganisatie die zich bezig houdt met onderzoek naar de internationalisering van nationaal recht.

Visser legt de verbinding tussen dat onderzoek en het belang daarvan voor genoemde partijen. Doel is om een vruchtbare samenwerking te creëren tussen de professionals uit de praktijk en de academische wereld. Visser is tevens bestuurslid van de Wereldomroep en voorzitter sectie TBS van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming.

Arno Visser was eerder politiek adviseur van vicepremier Hans Dijkstal. Als VVD-kamerlid was hij woordvoerder asiel- en vreemdelingenbeleid. Daarnaast was hij actief op het gebied van hoger onderwijs en wetenschap. In 2006 leidde hij de parlementaire onderzoekscommissie TBS-stelsel.

Over HiiL
Het Hague Institute for the Internationalisation of Law (HiiL) is een internationaal onderzoeksinstituut dat als doel heeft het bestuderen van de internationalisering van het nationale recht. Het Instituut beoogt bij te dragen aan de toenemende hoeveelheid kennis betreffende globalisering door het bestuderen van de effecten van globalisering op nationale rechtelijke systemen. HiiL wordt gesubsidieerd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Stan Bosman lid Executive Board van ACTS

Het Algemeen Bestuur van NWO heeft per 1 april ir. C.J.L.M. (Stan) Bosman benoemd tot lid van de Executive Board van ACTS.

Bosman startte na zijn studie tot chemisch ingenieur aan de TU Delft zijn loopbaan bij Dow Benelux B.V. in Terneuzen. Hij bekleedde diverse functies in Terneuzen en op locaties van Dow in Zwitserland en Duitsland. Sinds 1997 is hij bij Dow directeur R&D en leider van alle productielaboratoria wereldwijd. Tevens is Bosman lid van de R&D Council te Terneuzen.

Sinds 2005 is Bosman lid van de Regiegroep Chemie. De Regiegroep heeft in 2006 het Businessplan 'Sleutelgebied Chemie zorgt voor groei' aangeboden aan het Innovatieplatform. Het businessplan kent vier actielijnen met als doel de bijdrage van de chemie aan het bruto nationaal product te vergroten en nieuwe bedrijvigheid te creëren, terwijl het gebruik van fossiele grondstoffen sterk gereduceerd zal worden in de komende 25 jaar.

Bosman zal in de Executive Board met name de katalyse vanuit het bedrijfsleven vertegenwoordigen.