Ingezonden persbericht


Assen, 29 mei 2007

Uitnodiging persconferentie

vrijdag 1 juni 2007 10.00 - 11.00 uur

Media Park Hilversum, studio 2

Graag nodigen wij u uit voor de persconferentie in het kader van de officiële start van ons nieuwe en unieke bedrijf: Wereldhypotheek. Ons doel is voor elke hypotheek die wij in Nederland afsluiten een huis te bouwen in een ontwikkelingsland. Het concept van Wereldhypotheek leidt tot een win-winsituatie: klanten krijgen de beste rente en hypotheekcondities, arme gezinnen in ontwikkelingslanden krijgen een huis.


- Gerald Holtvlüwer (37) uit Assen, initiatiefnemer Wereldhypotheek, geeft tijdens de persconferentie een toelichting op het concept.
- Jan Lock, directeur Woord en Daad - een van de ontwikkelingshulporganisaties waarmee Wereldhypotheek samenwerkt - licht toe welke toegevoegde waarde het bedrijfsleven (Wereldhypotheek) kan hebben voor ontwikkelingshulp.

Daarnaast geeft minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) zijn reactie op dit bijzondere initiatief.

Gerald Holtvlüwer heeft bijna twee jaar geleden zijn bedrijf verkocht en is daarmee een vermogend man geworden. Tijdens een bezoek aan India werd hij diep getroffen door het leed van de armste mensen: volwassenen en kinderen die nauwelijks tot geen dak boven hun hoofd hebben, geen toegang hebben tot gezondheidszorg en onderwijs en voor wie er geen toekomstperspectief is. Hij besloot daarop zich volledig in te gaan zetten voor de allerarmsten in de wereld.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Rianne Schuurman, communicatieadviseur Wereldhypotheek, tel.: 0592 ­ 858 000 of 06-46336094.


---- --