Gemeente Zwolle

2006 biedt Zwolle ruimte om te investeren


Datum uitgave: 05/29/2007

Het college van Zwolle heeft vandaag de jaarstukken 2006 goedgekeurd en doorgestuurd naar de gemeenteraad. De gemeente sluit 2006 af met een voordelig saldo van ruim EUR 3, 5 miljoen. Het bedrag wordt grotendeels toegevoegd aan de algemene concernreserve. Daarnaast is in de jaarstukken al rekening gehouden met een tussentijdse winstneming in de grondexploitaties van bijna EUR 24 miljoen die ook is toegevoegd aan de algemene reserve. Het jaarresultaat is verwerkt in de Perspectiefnota en maakt vele gewenste investeringen in de toekomst van Zwolle mogelijk.

De jaarstukken 2006 omvatten het jaarverslag en de jaarrekening.

Jaarverslag
Het college kijkt in het jaarverslag met tevredenheid terug op 2006 omdat de programma's in grote lijnen zijn uitgevoerd. Het jaar 2006 stond in het teken van de verkiezingen en van het ontwikkelen van beleid op basis van het collegeakkoord. Hierdoor zal de accentverlegging van beleid pas in 2007 echt duidelijk merkbaar worden. Mijlpalen in 2006 waren de inspraak op het structuurplan, de oplevering van de Grote Markt, de introductie van de Wmo en de opening van de Spiegel die binnen het gestelde bouwbudget is gerealiseerd. Daarnaast zijn in 2006 thema's aan de bestuurlijke agenda toegevoegd:


· `Samen maken wij de stad': Dit programma is het vervolg op de takendiscussie uit 2005 in de raad waarvoor in 2006 de organisatie op poten is gezet en dat per 2007 volop in uitvoering is.
· Lobby: Voor grote investeringen met name in infrastructuur is een goede samenwerking met provincie en rijk van belang. Hierop is ingezet en dit werpt reeds zijn vruchten af.

· Stedelijk programmeren: In 2006 is de basis gelegd voor het in een vroeg stadium afstemmen van diverse ruimtelijke programma's. Hierdoor is met name de programmering van kantoren beter afgestemd op de afzetmogelijkheden.

Jaarrekening
De uitkomsten van de jaarrekening stemmen positief. Het college stelt met tevredenheid vast dat ook deze keer sprake is van een goedkeurende accountantsverklaring voor de aspecten van getrouwheid en rechtmatigheid.

De jaarstukken vormen het sluitstuk van de beleidscyclus 2006. De resultaten en bevindingen worden meegenomen in de Perspectiefnota die eind juni/ begin juli in de raad zal worden behandeld. In de Perspectiefnota worden de lijnen naar de toekomst op basis van de huidige ontwikkelingen bijgesteld.

omhoog
Bron: afdeling Communicatie
Datum van 29-05-2007 tot 28-06-2007