Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - PERSBERICHT - PERSBERICHT

DE NIEUWE STUDENT STEUNT ADVIES HOGESCHOLEN EN UNIVERSITEITEN: WIE VERTRAAGT, BETAALD

De Nieuwe Student steunt het advies dat de universiteiten en hogescholen afgeven aan minister Plasterk van Onderwijs waarin staat dat studenten het onderwijs zelf moeten betalen wanneer het recht op gesubsidieerd onderwijs verbruikt is. De studentenorganisatie is fel tegen het belonen van trage studenten en wijst deze studenten op hun eigen verantwoordelijkheid. "Daar horen ook consequenties bij", aldus voorzitter Oliver van Loo.

De nieuwe studentenorganisatie behartigt de belangen van de getalenteerde student die wél mee doet en investeert in het vergroten van de groep ambitieuze studenten door hen aan te sporen tot een actieve en ondernemende houding. Met het oog op de "vertraagde student" stelt De Nieuwe Student vast dat deze student het vaak ontbeert aan een actieve, serieuze en ondernemende houding. "De student die er met de pet naar gooit mag van ons ook de rekening betalen", aldus voorzitter Van Loo. De Nieuwe Student constateert wel dat veel studenten niet worden uitgedaagd in hun studie, "onderwijsinstellingen zijn ervoor verantwoordelijk dit te verbeteren, wie A wil moet B waarmaken", aldus Van Loo.

De LSVb keurde het advies van de HBO-Raad en VSNU direct af. De Nieuwe Student voorzitter Van Loo "het is wonderbaarlijk dat onze collega-studentenorganisatie de focus weer legt bij de achterblijvers, in plaats van de student durven aan te spreken op zijn verantwoordelijkheid".

Noot voor de redactie, voor meer informatie,