Ingezonden persbericht


Persbericht Curacao Dolphin Academy

Willemstad, 29 Mei, 2007

Dolphin Academy viert 5-jarig bestaan

Curaçao en Dolphin Academy vieren feest!

Het afgelopen weekend werd het 5 jarig bestaan van Dolphin Academy, samen met de bewoners van Curaçao, groots gevierd. De Dolphin Academy had haar verjaardag opgepakt als kans om de mensen van Curaçao te bedanken voor de warme ontvangst in 2002 en hun support in de afgelopen jaren. Zodoende dat op zaterdag en zondag 132 prijswinnaars met hun familie en vrienden konden genieten van een dolfijnprogramma en een trainingsdemonstratie.

Het weekend ging nog mooier van start dan verwacht, toen een groep wilde tuimelaardolfijnen besloot om met dolfijn Annie te spelen, die zaterdagochtend ook op het rif was voor het open water programma. Toen de Dolphin Academy dolfijnen 5 jaar geleden arriveerden, werden ze ook verwelkomd door waarschijnlijk dezelfde groep, een ongelooflijk mooie verrassing.

Met het eerste jubileum wilde de Dolphin Academy ook de aandacht vestigen op het belang van een gezonde zee voor Curaçao. Een maand geleden hadden de bovenbouwklassen van de Curaçaose basisscholen de opdracht gekregen om een project te bedenken dat ten bate komt van de Curaçaose zee. De leerlingen van de winnende Helfrich-Krijtschool genoten van een Dolphin Encounter, en zullen het door hen bedachte project samen met de Dolphin Academy ten uitvoer brengen.

Zaterdagavond was het tijd om de partners van de afgelopen jaren op een mooie manier te bedanken, tijdens een speciaal Happy Hour. Na de aftrap met een prachtige dolfijnenshow werd de aandacht gevestigd op een belangrijke taak van de Dolphin Academy; educatie. Uit "handen" van dolfijn Copan ontving minister de Lannooy van VOMIL samen met gezaghebber Richards-Dindial een cadeau voor het eiland:Tien educatieprojecten: Walvissen en Dolfijnen voor de basisschoolkinderen van Curaçao. Samen bouwen we immers aan een mooie toekomst voor Curaçao.

Daarna volgende er een vertoning van een documentaire over de afgelopen 5 jaar. Ook werden de initiators en verschillende personen, die van groot belang zijn voor de Dolphin Academy, door managing director Laetitia Lindgren bedankt met een speciaal schilderij van Fred Breebaart. Ook oud minister president Suzy Römer ontving uit handen van Adriaan "Dutch" Schrier een prachtig kunstwerk van de beroemde artiest Wyland. Dit als dank voor het mogelijk maken van het bestaan van de Dolphin Academy.

Onder het genot van een drankje en een hapje werd het eerste jubileum afgesloten met veel vertrouwen in een zeer succesvolle toekomst! HOGE RESOLUTIE FOTO'S

U kunt de hoge resolutie foto's een voor een uploaden naar uw computer door de volgende links te kopieren naar de adres balk van uw browser. Indien uw email programma het toestaat, kunt u de foto's ook proberen te laden door gewoon op de onderstaande links te klikken. Als de foto's niet laden vanwege een slechte internet verbinding met uw ISP, kunt u op F5 klikken. Als de foto's nog steeds niet laden, stuur AUB een email naar webmaster@dolphin-academy.com

Contactpersoon: Annabelle de Clippeleir
Email: annabelle@dolphin-academy.com Tekst: Annabelle De Clippeleir
Tel: (599-9) 465-8900 - ext. 5104
Fax: (599-9) 465-8300

http://www.dolphin-academy.com/images/news/2007/5-yr-anniversary-dolphin-academy-01.jpg

http://www.dolphin-academy.com/images/news/2007/5-yr-anniversary-dolphin-academy-02.jpg

http://www.dolphin-academy.com/images/news/2007/5-yr-anniversary-dolphin-academy-03.jpg

http://www.dolphin-academy.com/images/news/2007/5-yr-anniversary-dolphin-academy-04.jpg

http://www.dolphin-academy.com/images/news/2007/5-yr-anniversary-dolphin-academy-08.jpg

http://www.dolphin-academy.com/images/news/2007/5-yr-anniversary-dolphin-academy-09.jpg

http://www.dolphin-academy.com/images/news/2007/5-yr-anniversary-dolphin-academy-10.jpg

Copyright © 2002-2007 Curacao Dolphin Academy®