Italië 'innamorati' bouwen Dolcevia.com uit tot innovatief webmagazine


ANTWERPEN, 20070529 -- Dolcevia.com webmagazine wordt samengesteld door twee personen die behalve dat zij een passie voor Italië delen ook nog workaholics zijn. Nieuwe interactieve kaarten en een aantrekkelijke, overzichtelijke inhoud brengen steeds meer bezoekers na het lanceren van de uitgebreide update van het Italië magazine.

Dolcevia.com is een webmagazine over Italië: over reizen naar en in Italië, Italiaans koken, Italiaans design, Italiaans nieuws, tips, evenementenkalender en nog veel meer.

Elisabeth Jane Bertrand is autodidact op het gebied van IT en neemt de technische innovatie voor haar rekening. U kent haar misschien van haar blog 'Innovation for Creativity'. Elisabeth is van beroep innovatie consultant en werkt al 10 jaar met internet technologie. Zo af en toe dubbelt ze ook nog als toeristisch journalist en freelance programmeur. Elisabeth gebruikt haar exclusief netwerk van bekende Italianen voor insider info en boeiende scoops. (elisabeth@dolcevia.com)


Nelleke Pruijs  is de redactionele spin in het web (en overigens ook de moeder van Elisabeth). Zij had haar sporen verdiend in de reiswereld, en besloot een aantal jaren geleden het wat rustiger aan te gaan doen. Dus werkt ze nu gemiddeld 12 uur per dag. Daarnaast leeft ze haar hobby uit in het Receptenboek. Regelt ook interviews zoals met 'Under the Tuscan Sun' schrijfster Frances Mayes en laat BV Alain Grootaers vertellen over zijn culinaire uitspattingen in Toscane. (nelleke@dolcevia.com)

Dolcevia Italië magazine is vernieuwd met:

  • Interactieve kaarten voor o.a. Rome,Florence,Sicilië, gemaakt met gebruik van de nieuwe Google Maps API.
    Wij voegen steeds nieuwe kaarten toe waarop bezoekers niet alleen toeristische plaatsen kan terugvinden maar ook bv. onze persoonlijke aanbevelingen voor restaurants en accommodaties
  • Commentaar op artikels met persoonlijke antwoorden van de redactieleden.
  • Simpele en rustige lay-out, met previews van alle artikelen, gerubriceerd per 'hoofdstuk'. Elk artikel verwijst ook naar gerelateerde artikelen op Dolcevia
  • Nieuwe RSS feeds voor nieuwe artikelen uit verschillende onderdelen zoals het Italiaans receptenboek.