Stichting Kinderpostzegels Nederland

nieuws

Boek over kindermishandeling genomineerd als beste project Kinderpostzegels

Nationale Kinderkroonjury 2007 beoordeelt 'Wij hebben levenslang' bij het amk Gelderland in Velp

Op 9 mei jl bezocht de Nationale Kinderkroonjury 2007 schrijfster Daniëlle Vogels en één van de geïnterviewde kinderen uit haar nieuwste boek 'Wij hebben levenslang'. Dit boek over kindermishandeling is tot stand gekomen in samenwerking met het Advies en Meldpunt Kindermishandeling (amk).

Het initiatief is een van de zes Nederlandse kinderprojecten die door Stichting Kinderpostzegels Nederland genomineerd zijn voor de Nationale Kinderkroon 2007. De winnaar wordt op 29 mei in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (kit) bekend gemaakt.

Kindermishandeling
Uit recent onderzoek van Universiteit Leiden blijkt dat in Nederland twee keer zoveel kinderen worden mishandeld als tot nu toe door deskundigen werd gedacht: ruim 107.000 kinderen per jaar. Het boek 'Wij hebben levenslang' schetst een reëel beeld van de ervaringen van kinderen die mishandeld worden. Het verschijnt als vierde deel in een serie genaamd ´Getuigenissen´ van Daniëlle Vogels en Uitgeverij Clavis. Kinderen en jongeren die zelf te maken hebben gehad met kindermishandeling, komen in dit boek aan het woord. Ook biedt het boek handvatten voor het zoeken van hulp als dat nodig is. Joey (13) is een van de geïnterviewde kinderen voor dit boek. Zij leest tijdens het projectbezoek een fragment voor van haar eigen verhaal. Vervolgens gaat de Kinderkroonjury hierover in gesprek met haar en schrijfster Daniëlle Vogels.

Nationale Kinderkroon
Stichting Kinderpostzegels Nederland steunt ieder jaar honderden projecten in binnen- en buitenland voor kinderen in moeilijke omstandigheden. Dankzij de Nationale Kinderkroon kunnen kinderen die aan de Kinderpostzegelactie hebben meegedaan, heel direct in aanraking komen met enkele Nederlandse initiatieven. De genomineerde projecten staan in het teken van het jaarthema 'Een Veilig Thuis'. Ze leveren elk op hun eigen manier een bijzondere bijdrage aan een veilige leefomgeving voor kinderen.