Ingezonden persbericht

SP statenleden op handtekeningenjacht onder collega's

WELKE STATENLEDEN TEKENEN VOOR 'OPENHEID IRAK' ?

Arnhem, 28 mei 2007

Voorafgaand aan de statenvergadering van 29 mei waarin de Eerste Kamer gekozen wordt, gaan Gelderse SP statenleden hun collega's vragen een handtekening te zetten voor een onafhankelijk onderzoek naar de steun die Nederland gaf aan de oorlog in Irak.

Diverse statenleden van de SP in Gelderland hebben de afgelopen tijd samen met vele actieve vrijwilligers al honderden handtekeningen in het kader van de actie Openheid Over Irak verzameld. Zie ook http://gelderland.sp.nl/weblog/2007/05/07/statenlid-op-handtekeningenjacht-openheid-over-irak/ en http://gelderland.sp.nl/weblog/2007/05/14/gelderse-sp-blijft-actief-voor-onderzoek-irak/.

Maar nu gaan ze dat niet op straat maar in het provinciehuis doen en wel op een heel bijzonder moment, voor de vergadering van aanstaande dinsdag waar de statenleden de Eerste Kamer gaan kiezen.

Statenlid Toine van Bergen licht de actie toe: 'De SP verzamelt in heel Nederland handtekeningen en die worden binnenkort aan de Eerste Kamer aangeboden. De Eerste Kamer is niet gebonden aan het regeerakkoord en kan dus ondanks de afspraak van Bos en Balkenende om de zaak in de doofpot besluiten een onafhankelijk onderzoek te laten verrichten. Dus dit is een heel mooi symbolisch moment om ook bij onze collega's op handtekeningenjacht te gaan!'

Meer informatie over de actie Openheid Over Irak

De SP verzamelt zoveel mogelijk handtekeningen om de Eerste Kamer te overtuigen dat er alsnog een onafhankelijk onderzoek moet komen naar de steun van Nederland aan de oorlog in Irak. Want terwijl zelfs in Amerika en Engeland een onderzoek is geweest weigeren Balkenende, Rutte en Bos om openheid te geven. Terwijl het hier wel gaat om steun aan een oorlog als gevolg waarvan nog dagelijks mensen sneuvelen. Lees meer over de actie op de landelijke SP site: http://www.sp.nl/nieuwsberichten/4490/070321-sp_start_grote_publieksactie_voor_onderzoek_irak.html

Meer informatie en woordvoering: Toine van Bergen, 024-3452585 of 06 23018667

Indien niet te bereiken kunt u het ook proberen bij Eric van Kaathoven (06-48964478)

Dit persbericht is verzonden door Eric van Kaathoven namens SP Gelderland.