Gemeente Utrecht

Werkbezoek 'veiligheid' op woensdag 30 mei a.s

Aanpak Schaakbuurt

Burgemeester Brouwer brengt op woensdag 30 mei een werkbezoek aan de wijk Noordwest. Tijdens dit werkbezoek staat de Schaakbuurt centraal. De Schaakbuurt is een buurt in het urgentiegebied Zuilen noordoost, waar de veiligheid zorgen baart. De burgemeester praat met bewoners, politie, wijkbureau, leden van het 'Wijkonderzoek en kennisontwikkelingsteam' en andere betrokkenen over de aanpak van de buurt. De burgemeester brengt iedere maand een werkbezoek aan een van de tien Utrechtse wijken, met openbare orde, veiligheid en leefbaarheid als centrale thema's.

De burgemeester start haar werkbezoek in buurthuis Zuilen. De assistent wijkchef van de politie Noordwest geeft daar een presentatie over de situatie in de Schaakbuurt, waaronder toelichting op het plan van aanpak woninginbraakpreventie en de opzet van een buurtnetwerk.

In het tweede deel is er een presentatie over de pilot sociale aanpak Zwanenvechtplein e.o. Een projectleider van de Hogeschool van Utrecht en de assistent-wijkmanager Zuilen gaan in op het werk van het zogenaamde WOK-team (Wijkonderzoek en kennisontwikkelingsteam). Het WOK-team, waarin ook bewoners zitten, zoekt naar wegen om bewoners (meer) te betrekken bij de verbetering van de buurt. Ook het schotelproject WijKunst aan de Zuilenveldlaan wordt toegelicht: schotelantennes veranderen in kunstschotels.

Het werkbezoek wordt afgesloten met een fietstocht door de Schaakbuurt. De burgemeester brengt een bezoek aan de Zuilenveldlaan (waar een aantal kunstschotels zijn geplaatst), het Muiderslotplantsoen (een speelveld waar activiteiten worden aangeboden om zo de sfeer op straat te verbeteren) en een aantal binnenterreinen van woningcomplexen waar veel inbraken plaats vinden. Op de plekken waar gestopt wordt, zijn bewoners aanwezig.

Programma
13.00 uur: Aankomst buurthuis Zuilen, St. Ludgerusstraat 251 13.05 uur: Presentaties situatie en aanpak Schaakbuurt 13.45 uur: Fietsen door de Schaakbuurt
15.00 uur: Einde werkbezoek

Noot voor de media:
Journalisten zijn welkom om het werkbezoek bij te wonen. Indien u dit wenst, verzoeken wij u hierover vooraf contact op te nemen met Wijkservicecentrum Noordwest, Lenneke Berkhout, assistent wijkmanager, telefoon: 030 - 286 90 35.