Gemeente Buren


Informatiebijeenkomsten over buurtauto in Beusichem en Lienden

De stichting Wheels4All plaatst binnenkort in samenwerking met de gemeente Buren buurtauto's in Beusichem en Lienden. Voorafgaand hieraan vinden in beide kernen informatieavonden plaats waar belangstellenden vragen kunnen stellen. Inwoners van de gemeente Buren zijn van harte welkom op beide avonden.

Duurzaamheid en leefbaarheid
De gemeente ondersteunt de buurtauto van harte omdat deelname goed is voor ons milieu en onze leefomgeving. Elke buurtauto maakt ongeveer vijf parkeerplaatsen overbodig, wardoor de parkeerdruk afneemt. Iedereen die deelneemt, bespaart bijna 60% CO2 op zijn automobiliteit. En dat is goed voor onze luchtkwaliteit.

Informatieavonden
Wethouder Wink nodigt namens de gemeente belangstellenden uit voor twee informatieavonden: woensdag 30 mei om 19.30 uur in dorpshuis 't Zoetzand, Zoetzandselaan 1 te Beusichem en dinsdag 5 juni om 19.30 uur in dorpshuis `t Gildehuis, Verbrughweg 2A in Lienden.

Op de informatieavonden krijgen aanwezigen alle benodigde informatie en kunnen aanvullend vragen worden gesteld.

Gemak

De buurtauto's van Wheels4all zijn 24 uur per dag beschikbaar voor leden van Wheels4All. Met Wheels4all kan fors op autokosten worden bespaard. De buurtauto is financieel aantrekkelijk als iemand minder dan 10.000 kilometer per jaar met de auto rijdt. Het scheelt dan al gauw 1.600 euro per jaar.

Ook kan het aantrekkelijk zijn voor mensen die wel het gemak, maar niet de zorgen van een eigen auto willen. En er kan worden gekozen uit meerdere modellen auto's. De organisatie garandeert namelijk een auto als 24 uur van tevoren is gereserveerd. Wheels4all heeft afspraken met plaatselijke autoverhuurders over inzet van extra auto's indien nodig.

De buurtauto wordt betaald per uur en per kilometer. Er wordt gereden met zuinige, veilige, nieuwe auto's. Via internet of SMS kunnen ritten worden gereserveerd, dit kan tot 5 minuten voor gebruik.

Meer informatie
Meer informatie is te verkrijgen via de website www.wheels4all.nl of bij de organisator van de informatiebijeenkomsten, de stichting Call a Car: e-mail: info@callacar.org en tel. 0345-533933 (werkdagen).