Deelgemeente Charlois Rotterdam

Welzijnsmarkt voor ouderen in de Larenkamp

Woensdag 30 mei organiseert Charlois Welzijn samen met andere organisaties en groepen die zich actief inzetten voor ouderen, een Welzijnsmarkt met informatie en advies op het gebied van vrijetijdsbesteding, dagbesteding, welzijn, zorg en inkomen.

Op de vakantiebeurs kunt u informatie krijgen over uitstapjes en reismogelijkheden voor actieve ouderen, alleenstaande ouderen en ouderen die op vakantie ondersteuning nodig hebben. Om vast in de stemming te komen kunt u gratis een foto van uzelf laten maken met als achtergrond uw favoriete vakantieplek. Bij de diverse kraampjes is informatie over activiteiten die in de deelgemeente plaatsvinden en over organisaties die zich actief inzetten voor ouderen. Bij Charlois Digitaal kunt u achter de computer een introductie krijgen van de mogelijkheden van een computer en van internet.

U kunt kijken naar en/of meedoen met verschillenden activiteiten: yoga, country line dance, bingo, sjoelen, creatieve activiteiten en gymnastiek. De bibliotheek presenteert een speciale collectie voor ouderen, o.a. met grote letters. Ook is er voorlichting over de mogelijkheden van thuisbezorging.

Wilt u meer weten over het persoonsgebonden budget, de nieuwe maatregel waarmee u zelf zorg kunt bepalen, dan kunt u op meerdere tijdstippen een lezing daarover volgen.

U kunt verder verschillende testen laten uitvoeren, zoals een gehoortest en een geheugentest. Alle bezoekers krijgen een gratis consumptie.

Kortom een heel dagje uit, waarbij u veel te weten kunt komen en doen. Voor mensen die, niet zelfstandig kunnen komen, zijn er eventueel mogelijkheden om gehaald en gebracht te worden.

De welzijnsmarkt wordt gehouden in wijkgebouw Larenkamp, Slinge 303 van 10.00 15.00 uur. Wilt u meer informatie, ook over de mogelijkheden van vervoer, dan kunt u contact opnemen met de Vraagwijzer (dagelijks bereikbaar van 9.00 12.00 uur, tel. 010 410 55 00).