Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Persconferentie tussentijds advies Monitorings Commissie Corporate Governance Code

Graag nodigen wij u uit voor een persconferentie waarin de Monitoring Commissie Corporate Governance Code een tussentijds advies presenteert over de rol van aandeelhouders en het toepassingsbereik van de Code. Dit advies is opgesteld naar aanleiding van vragen door het kabinet over aandeelhoudersactivisme, eind 2006. Bij de totstandkoming van het advies zijn vertegenwoordigers uit het Nederlandse bedrijfsleven, werknemers- en werkgeversorganisaties, aandeelhouders en andere belangengroepen geconsulteerd.

De persconferentie vindt plaats op woensdag 30 mei om 15.15 uur in Zaal Wandelganger II van het Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag.

Het programma:
15.15 uur Ontvangst
15.30 uur Samenvatting van het advies, uiteenzetting van voornaamste inhoudelijke punten door prof. dr. J.M.G. Frijns, voorzitter van de Commissie 15.45 uur Overhandiging van het advies aan de minister van Financiën Wouter Bos en de minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven 16.00 uur Mogelijkheid tot het stellen van vragen 17.00 uur Afsluiting

Monitoring Commissie Corporate Governance Code
De belangrijkste taak van de Commissie is het bevorderen van de toepassing van de Nederlandse corporate governance code (code Tabaksblat) en het bewaken van de naleving ervan door de Nederlandse beursgenoteerde vennootschappen. In dat kader doet de Monitoring Commissie jaarlijks verslag aan de minister van Financiën en de staatssecretaris van Economische Zaken. De Commissie presenteerde in 2005 het eerste en in 2006 het tweede rapport. Het tussentijds advies op 30 mei staat los van de jaarlijkse rapportage.

Wij verzoeken u ons per e-mail te laten weten of u aanwezig bent: harald.boersma@pcvs.nl U ontvangt dan een bevestiging en een routebeschrijving. Voor vragen kunt u contact opnemen met Harald Boersma, Publicis Consultants | Van Sluis, telefoonnummer: (020) 30 55 928.