Studenten INHOLLAND kiezen hun beste docent

23.05.2007 / 17:30 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Hogeschool inholland

Hogeschool inholland

http://www.inholland.nl

Studenten INHOLLAND kiezen hun beste docent
30 mei: Rita Verdonk en andere Kamerleden bij prijsuitreiking

ROTTERDAM Wie inspireert studenten het meest, reageert snel op e-mails, weet klassen enthousiast te maken voor zijn vak en heeft nog gevoel voor humor ook? Op 30 mei wordt bij Hogeschool INHOLLAND de Docent van het Jaar bekend gemaakt en gelauwerd.

Om 16 uur begint in het auditorium van Hogeschool INHOLLAND Rotterdam het programma van de prijsuitreiking. Hier worden overigens 33 docenten gehuldigd: de nummers 1, 2 en 3 van de elf INHOLLAND-vestigingen. Uit hun midden wordt degene met de meeste punten uitgeroepen tot Docent van het Jaar.

Het bijzondere aan deze verkiezing is dat ze helemaal door studenten is georganiseerd. Alle INHOLLAND-studenten konden tussen 23 april en 21 mei via een website, www.jouwbestedocent.nl, hun stem uitbrengen op hun favoriete docent. De docenten worden beoordeeld op basis van inhoudelijke criteria als de mate van beroepsvoorbereiding, kennisoverdracht en duidelijkheid, maar ook op persoonlijke criteria als humor, betrokkenheid en het tijdig reageren op vragen van studenten. Vorig jaar werd bij INHOLLAND Rotterdam voor het eerst een verkiezing tot docent van het jaar gehouden. Dit jaar gebeurt dit voor het eerst INHOLLAND-breed.

Gerrit Peekstok, een van de organiserende studenten: "De opkomst van het internet zet verhoudingen op zijn kop. Dankzij het internet kunnen wij als studenten op vrij eenvoudige wijze een grootschalige verkiezing houden, waarbij wij bepalen welke docent er wint."

De leden van de Vaste Kamercommissie voor Onderwijs Rita Verdonk (VVD), Mariette Hamer (PvdA) en Bas van der Vlies (SGP) maken deel uit van het forum dat vooraf aan de uitreiking van de prijzen samen met INHOLLAND-bestuursvoorzitter Jos Elbers debatteert over onderwijs en leraarschap. Elbers en Kamerlid Charlie Aptroot (VVD) reiken de prijzen uit. Het programma wordt gepresenteerd door Karin Ingelse van TV Rijnmond.

Programma op 30 mei:
15.30 uur Inloop
16.00 tot 16.10 uur Interview met student-organisatoren van de verkiezing 16.10 tot 16.30 uur Introductie forumleden
16.30 tot 17.00 uur Forumdiscussie over docentschap en onderwijs 17.00 tot 17.30 uur Uitreiking van de prijzen
17.30 tot 19.00 uur Warm buffet

Noot voor de pers (