Ingezonden persbericht


Perspresentatie Heelys sneakers met een uitneembaar wieltje

30 mei 2007

14.00 - 16.00 uur in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Ø Wat zijn Heelys en hoe werken ze?
Ø Hoe kan een sportschoen met een high-tech ABEC-7 rollermechanisme gecombineerd worden? Ø Wordt het Heelen in Nederland net zo'n hype als skaten, skeeleren, Nordic Walking, steppen of skateboarden? Ø Zijn Heelys veilig?

Kom naar de perspresentatie op woensdagmiddag 30 mei in het Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, voor alle antwoorden op deze en andere vragen! Ook zijn er demonstraties door de eerste kids die Heelys in Nederland hebben uitgeprobeerd en van de Kampioen Heelen Benelux. 'Heelen' is een revolutionaire manier van bewegen voor kinderen vanaf 7 jaar en sportieve volwassenen. Spreekt dit u of uw kinderen aan? Zorg dan dat u erbij bent, eventueel samen met uw kinderen. Natuurlijk mag u of uw zoon/dochter het 'heelen' op 30 mei zelf ook uitproberen. En iedereen mag na afloop zijn of haar paar Heelys gratis mee naar huis nemen!

Het programma van 14.00 - 16.00 uur ziet er als volgt uit:
1. Presentatie Heelys door Titia Olieman, marketing manager:
- Bedrijfsachtergrond

- Introductieplan

- Veiligheidsaspect

2. Mogelijkheid tot het stellen van vragen

3. Demonstratie van Duc Lee, kampioen Heelen Benelux
4. Zelf uitproberen van de Heelys!

Heelys zijn hippe sneakers met een uitneembaar wieltje. Na Amerika en Azië zijn ze vorig najaar met succes geïntroduceerd in België. Binnen enkele maanden zijn er 8000 paar verkocht en voor 2007 is het aantal geprognosticeerd op 40.000 paar. Nu is Nederland aan de beurt.

Heelys zijn al heel zeldzaam in het straatbeeld te zien. Dit komt omdat sommige kinderen of hun ouders op eigen gelegenheid exemplaren in het buitenland (met name de VS) ingevoerd. Sommige scholen hebben wel reeds bij voorbaat het gebruik van Heelys in het schoolgebouw verboden. Hoe dit precies zit, en wat deskundigen daarvan vinden: daarover informeren we u uiteraard graag op 30 mei!

In verband met het beschikbaar stellen van voldoende paren Heelys in de juiste maten, is aanmelding vooraf noodzakelijk. U kunt zich aanmelden voor deze perspresentatie door bijgaand antwoordformulier ingevuld retour te faxen of te mailen.

Adres:
Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam
(zie routebeschrijving in de bijlage)

Tot 30 mei!

Vriendelijke groet,
Heelys Benelux

Nadere informatie voor de pers:
Marc Hinfelaar / Sophie Bouw, HPRC BV.
Telefoon +31 (0)35 54 31 535
Mobiel + 31 (0)6 55 74 65 23 / +31 (0)6 18 51 12 26 m.hinfelaar@hprc.nl / s.bouw@hprc.nl

Antwoordformulier
perspresentatie Heelys

Medium :
Journalist :
E-mail :

? JA, ik kom naar de presentatie op woensdag 30 mei en neem wel/niet mijn kind(eren) mee. Aantal: .

Schoenmaten:
..
..
..
..

? NEE, ik ben niet in de gelegenheid erbij te zijn maar ik wil wel graag de persmap ontvangen op het volgende adres:
---

-----------------------
Fax of mail dit antwoordformulier naar:
035 - 54 31 577 / s.bouw@hprc.nl

---- -- ROUTEBESCHRIJVING

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam
Met de auto buiten Amsterdam
Vanaf de Ring Amsterdam-Noord A10 afslag s114; richting centrum. Na de Piet Heintunnel rechtsaf naar Piet Heinkade. Pakhuis de Zwijger ligt na 800 m aan de rechterkant.
Met de auto of fiets vanuit Amsterdam
Mauritskade - eerste brug linksaf (langs de molen) rechts over de brug Czaar Peterstraat in - onder spoor door; linksaf Piet Heinkade op; na 1 km is De Zwijger aan de rechterkant.
Mr. Visserplein - Valkenburgerstraat - Prins Hendrikkade rechtsaf
- meteen links langs Scheepvaartmuseum - Kattenburgerstraat - onder het spoor door. De Zwijger ligt dan meteen aan de overkant.
Ga naar de achterkant van het CS rechtsaf, oostwaarts, na
1,5 km ligt De Zwijger aan de linkerkant.
Parkeren
Er zijn meerdere parkeergarages in de directe omgeving van Pakhuis de Zwijger. Het is niet mogelijk om langs de openbare weg te parkeren. Parking Passenger Terminal Amsterdam, aan de Piet Heinkade is de grootste parkeergarage met circa 450 parkeerplaatsen. Vanaf daar naar Pakhuis de Zwijger is het één halte met tram 26 of 500 m lopen. Prijzen: 2,- per uur | 20,- per dag. (vanaf ring A10 Noord - afrit s114 - richting centrum - volg P PTA) Parkeergarage De Loodsen, is direct rechts naast De Zwijger met circa 70 parkeer- plaatsen. Betalen kan alleen met chipknip.
Parkeergarage Nieuw Amerika (Withoedenveem 10, 1019 HE, Amsterdam), is rechts van De Zwijger op ongeveer 300 m lopen en heeft circa 80 parkeerplaatsen. P+R Zeeburg, parkeren (ook voor bussen) vóór de Piet Heintunnel en verder met de tram. (vanaf ring A10 Noord - afrit s114 ­ volg P+R Zeeburg ­ parkeren en met tram 26 rich- ting Centraal Station - uitstappen bij halte Kattenburgerstraat). Prijzen: 5,50 per dag. Actuele informatie
www.bereikbaar.amsterdam.nl www.gvb.nl
*CAFÉ RESTAURANT STUDIO ZALEN EXPO
Pakhuis de Zwijger zalen bv Piet Heinkade 179 1019 HC Amsterdam T +31 (0)20 788 44 44 F +31 (0)20 6 246 364 info@dezwijger.nl

www.dezwijger.nl KvK Amsterdam 34231791 ABN-AMRO 61.96.17.039

Openbaar vervoer
Met de trein of metro naar Amsterdam CS.
Vanaf Stationsplein

- tram 26 richting IJburg; uitstappen bij halte Kattenburgerstraat
- bus 42 richting KNSM eiland, uitstappen bij halte Jan Schaeferbrug
- nachtbus 359 richting IJburg uitstappen bij halte Jan Schaeferbrug
- een taxi kan het best genomen worden aan de noordkant van het station Vanuit de stad

- tram 25 rijdt van Martin Luther Kingpark, via de Pijp, Vijzelstraat en de Prins Hendrik- kade tot aan de Passenger Terminal Amsterdam. Bij eindhalte uitstappen en dan is het nog 2 minuten lopen.

- tram 10 rijdt van de Van Hallstraat richting Azartplein via Rietlandpark, hier overstap- pen op tram 26, richting Centraal Station.