Gemeente Schagen

NK KNIKKEREN

Sportservice Schagen organiseert op 30 mei het NoordKop Knikkerkampioenschap. Vanaf 14.15 uur gaan kinderen, afkomstig van verschillende basisscholen uit 8 gemeenten, met elkaar de strijd aan om Knikkerkampioen van de Noordkop te worden. Locatie van het NK Knikkeren is het schoolplein van de Spoorbuurtschool in Anna Paulowna.

Via voorrondes op diverse locaties in de regio hebben kinderen van 6 t/m 12 jaar zich kunnen plaatsen voor het NoordKop Knikkerkampioenschap op woensdag 30 mei. De gemeenten Anna Paulowna, Den Helder, Harenkarspel, Niedorp, Schagen, Wieringen, Wieringermeer en Zijpe zijn elk met kinderen vertegenwoordigd in de finale. Zij gaan met elkaar uitmaken wie de beste knikkeraar van de Noordkop is.

Vanaf 14.15 uur gaan de knikkers rollen op het schoolplein van de Spoorbuurtschool aan de Nieuweweg in Anna Paulowna. In vrolijk gekleurde knikkerbanen spelen de kinderen één tegen één, gedurende 5 minuten, met als doel de laatste knikker in het potje te mikken. Om ongeveer 15.45 uur gaan de kruisfinales van start. Rond 16.15 uur zal de huldiging van de 1e Noordkop Knikkerkampioen plaatsvinden.

Bent u ook benieuwd wie het NK Knikkeren gaat winnen? Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen en de knikkerkampioenen aan te moedigen.

NK knikkeren