Gemeente Sluis

in Bezoekerscentrum t Zwin te Retranchement

PERSBERICHT - 23 mei 2007

Prof. dr. Paul Schnabel week te gast in (Standplaats) Zeeland, op 30 mei in Sluis het debat Het geluk van Waterdunen?

Op woensdag 30 mei vindt in de raadzaal van het Belfort in Sluis een openbare bijeenkomst plaats met als thema Het geluk van Waterdunen?. De uitkomsten van een studie naar de regionale economische effecten van het project Waterdunen worden gepresenteerd. Verder staat deze avond de vraag centraal: Kan het project Waterdunen inderdaad bijdragen aan het vergroten van de kustveiligheid, de kwaliteit van de leefomgeving en het versterken van de lokale economie? Tijdens de bijeenkomst zal prof. dr. Paul Schnabel, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, zijn visie geven en deelnemen aan het debat. Belangstellenden zijn van harte welkom om aanwezig te zijn en mee te debatteren.

De bijeenkomst is onderdeel van Standplaats Zeeland, een activiteitenreeks van de Zeeuwse Bibliotheek waarin voor Zeeland relevante maatschappelijke themas aan de orde komen. Dit gebeurt door (inter)nationaal deskundigen van naam een week in Zeeland uit te nodigen. Tijdens deze week verzorgen zij presentaties en colleges en gaan zij in dialoog met vertegenwoordigers uit het onderwijs, het bedrijfsleven, van de overheid en bezoekers van de bibliotheek.

In navolging van de succesvolle eerste editie van 26 t/m 29 maart 2007 met Wubbo Ockels staat er nu een week met prof. dr. Paul Schnabel, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau op het programma. Van 29 mei t/m 1 juni 2007 is hij te gast in Zeeland, met als centraal thema: Geluk in Zeeland. Het Sociaal en Cultureel Planbureau is een interdepartementaal wetenschappelijk instituut, dat zelfstandig onderzoek doet en op basis hiervan gevraagd en ongevraagd adviezen uitbrengt.

Programma 30 mei:
19.15 uur Ontvangst met koffie en thee
19.30 uur Welkom en introductie door avondvoorzitter burgemeester Jaap Sala van de gemeente Sluis
19.40 uur Presentatie uitkomsten van Studie regionale economische effecten Project Waterdunen door Teun Morselt, directeur adviesbureau Blueconomy
20.00 uur Pauze
20.15 uur Inleiding debat door prof. dr. Paul Schnabel, directeur Sociaal en Cultureel Planbureau
20.20 uur Debat rond het thema Het geluk van Waterdunen? 21.30 uur Einde