Gemeente Heerlen

30 mei op Pancratiusplein

Eerste officiële Knikkerkampioenschap in Heerlen

Woensdagmiddag 30 mei aanstaande is het zo ver. het eerste officiële Knikkerkampioenschap van de gemeente Heerlen. Wie wordt de beste knikkeraar van Heerlen? En welke school mag zich dé knikkerschool van Heerlen noemen? Op het Pancratiusplein in Heerlen strijden de deelnemers in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar vanaf 13.30 uur om de felbegeerde titel Knikkerkampioen van de gemeente Heerlen 2007.

Voor dit knikkerkampioenschap worden op het Pancratiusplein een twintigtal mobiele knikkerbanen opgesteld. Elke knikkerbaan is ongeveer 2 m breed en 3 meter lang. Inmiddels hebben alle basisscholen in de gemeente Heerlen een poster, een informatiebrief en een inschrijfformulier ontvangen. Naar verwachting zullen tussen de honderd en tweehonderd kinderen aan het Knikkerkampioenschap deelnemen.

Vanaf 13.00 uur is iedereen van harte welkom op het Pancratiusplein. Om 13.30 uur kan er begonnen worden met het knikkeren. Uiteraard kunnen ook kinderen meedoen, die op basisscholen zitten die later dan 13.30 uur uit zijn. Alle deelnemers worden in poules ingedeeld, zodat er door iedereen lekker geknikkerd kan worden. Hierbij zijn ook mooie prijzen te winnen! Afhankelijk van het aantal deelnemers zal het knikkeren tot ongeveer 16.30 uur duren. De kinderburgemeester Ogulcan Genc zal vervolgens om 16.30 uur de prijzen uitreiken aan de knikkerkampioenen.

Behalve het Knikkerkampioenschap dat al leuk is om te kijken, is er nog volop vertier en muziek voor de toeschouwer. Voor meer informatie en inschrijvingen: www.nkknikkeren.nl!


Noot voor de redactie: (