Gemeente Rotterdam

Op woensdagmiddag 30 mei bespreekt de commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur het gemeenschappelijk inspectierapport Gessica. Het college heeft aangegeven alle aanbevelingen over te nemen. Deze aanbevelingen sluiten aan op het actieprogramma Ieder kind wint. De vergadering begint om 14.00 uur en vindt plaats in zaal 7 van het stadhuis. Insprekers over onderwerpen die op de agenda staan, kunnen zich tot twee werkdagen vantevoren aanmelden bij de griffie.

Verzelfstandiging openbaar onderwijs

De commissie besteedt verder aandacht aan het tweede ijkmoment van de verzelfstandiging van het openbaar onderwijs. Punten van bespreking zijn de statuten voor de bestuursvorm. Het college van B en W stelt een algemeen bestuur en een college van bestuur voor.

Scholenplan

Verder adviseert de commissie over het Plan van Scholen basisonderwijs 2008-2010. Er komt een aanvraag aan de orde van de Stichting Cosmicus voor de opname van een nieuwe bijzondere basisschool in de deelgemeente Charlois.

Cultuurverslag en -plan

Tot slot komt het cultuurverslag 2005-2006 aan de orde. De voorlopige conclusies uit het verslag worden betrokken in de uitgangspuntenbrief voor het Cultuurplan 2009-2012.

Bron: Griffie, 24-05-2007