Gemeente Amersfoort

datum 24 mei 2007
betreft KEI-debat G27: Naar een sociaal-fysieke beleidsagenda

Persuitnodiging

G27 presenteert sociaal-fysieke agenda

De stedelijke vernieuwing staat volop in de belangstelling. Meer aandacht voor de sociale en economische dimensies wordt alom bepleit, in zowel het regeringsakkoord als in het VROM-raadadvies 'Stad en stijging'. Welke bijdragen kunnen gemeenten hieraan leveren en welke (onorthodoxe) samenwerkingsverbanden moeten worden gesmeed?

De G27 en KEI kenniscentrum stedelijke vernieuwing organiseren woensdag 30 mei een debat over de sociaal-fysieke beleidsopgave in de middelgrote gemeenten. De samenwerkende grote gemeenten gaan met verschillende experts en directeuren van onder meer corporaties en welzijninstellingen in gesprek over hoe binnen de stedelijke vernieuwing de sociale stijging van bewoners verder kan worden gestimuleerd. Welke concrete acties moeten in de komende jaren worden ondernomen op het gebied van wonen-leren-werken, wonen-zorg-welzijn en sport-spel-cultuur? En welke samenwerkingsverbanden zijn er te smeden?

De eerste resultaten van dit debat zullen 's middags aan minister Ella Vogelaar van Wonen, wijken en integratie worden gepresenteerd. De presentatie van de resultaten van deze discussie vindt plaats in Amersfoort, in de Brede School Combinatie Het Scala aan de Ariaweg 115. Als vertegenwoordiger van de media bent u van harte welkom deze presentatie bij te wonen. De ontvangst is om 16.15 uur, de presentatie van wethouder Jelle Hekman van stedelijke vernieuwing in Amersfoort start rond 16.30 uur, waarna minister Vogelaar een korte reactie zal geven.
---

Voor vragen kunt u contact opnemen met de gemeente Amersfoort, communicatieadviseur Anja Vonk, a.vonk@amersfoort.nl, (033 469 4999) of met KEI, senior adviseur Gerben Helleman, helleman@kei-centrum.nl, (010 282 5151).

e-mail info@kei-centrum.nl


---- --