Veel nieuwe digitale tv-zenders bij UPC

25.05.2007 / 16:11 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Upc nederland

Upc nederland

UPC als eerste met The History Channel, 13TH STREET en SCI FI channel

Amsterdam, 25 mei 2007 - UPC Nederland voert een belangrijke wijziging door in de samenstelling van haar digitale tv-pakketten. Per 30 mei voegt het kabelbedrijf in totaal maar liefst tien nieuwe digitale kwaliteitszenders toe aan haar UPC Digital TV pack (digitale basispakket) en het extra channel pack, waaronder als eerste in Nederland internationale topzenders als The History Channel, 13TH STREET en SCI FI channel. Ook zenders als Liberty TV, Omega TV, TV Oranje en Al Jazeera English krijgen een plaats in een van beide digitale pakketten. Verder voegt UPC zenders toe aan bestaande premium tv-pakketten en worden zenders verplaatst of verwijderd. Met alle kwalitatieve veranderingen verwacht het kabelbedrijf de aantrekkelijkheid van de verschillende pakketten voor haar klanten in belangrijke mate te versterken. Alle wijzigingen worden automatisch geprogrammeerd op de UPC Mediabox. UPC-klanten hoeven zelf niets te doen om de nieuwe zenders te kunnen ontvangen.

The History Channel (TV pack) biedt 24 uur per dag programmering over geschiedenis: politiekhistorische figuren, misdaad, conflicten, maar ook vaderlandse geschiedenis. Alle programma's zijn volledig Nederlands ondertiteld. Met The History Channel heeft UPC in Nederland een primeur. The History Channel is op dit moment ook voor een deel van onze analoge abonnees beschikbaar op het analoge etalagekanaal Extra TV.

Ook 13TH STREET (TV pack) is nieuw in Nederland. De zender biedt programmering op het gebied van misdaad, spanning, actie, thriller, mysterie en horror en series als Law & Order: Criminal Intent, House, Monk en Cracker. De series, films en documentaires zullen worden toegespitst op de Nederlandse markt en zijn volledig Nederlands ondertiteld.

Met SCI FI channel (extra channel pack) heeft UPC een derde primeur. De zenders zendt films, series en documentaires uit op gebied van science fiction, feit & fantasie, paranormaal, horror en drama. Net als bij 13TH STREET wordt de programmering toegespitst op de Nederlandse markt en zijn de programma's volledig Nederlands ondertiteld. Bekende series op SCI FI channel zijn Battlestar Galactica, Sliders, Star Trek, Dark Angel en Tremors.

Liberty TV (TV pack) is een commercieel themakanaal in Nederland, dat zich 24 uur per dag richt op vakantie, reizen, toerisme en vrije tijd.

TV Oranje (extra channel pack) is een reclamevrije muziekzender met 24 uur per dag videoclips van Nederlandse artiesten en programma's als Hart voor Muziek en Holland Clip Festival.

Al Jazeera English (extra channel pack) brengt 24 uur per dag nieuws en actualiteiten over het Midden-Oosten en de rest van de wereld. De uitzendingen zijn in het engels.

Ook voegt UPC vier digitale themazenders van de Publieke Omroep toe aan het extra channel pack. Het gaat daarbij om:

- ConsumentenTV (VARA), met het laatste consumentennieuws en herhaling van Radar, Kassa, et cetera;

- Nederland-e (Teleac/NOT en RVU), met educatieve programma's op het gebied van wetenschap, werk, samenleving, vrije tijd, taal & cultuur, lichaam & geest;
- HumorTV (VARA), met de beste programma's op het gebied van comedy, amusement en cabaret;
- Omega TV (EO), met verdiepende programma's op gebied van onder andere muziek, kerkdiensten, documentaires, speelfilms en mensen.

Een kort overzicht van alle wijzigingen:

UPC Digital TV pack
Aan het UPC TV pack worden vier nieuwe zenders toegevoegd: The History Channel, 13TH STREET, Liberty TV en Playboy TV. Playboy TV maakt tot 30 mei onderdeel uit van het extra channel pack.
Uit het pakket verdwijnen Hallmark Channel, Travel Channel en TRT. Hallmark Channel en Travel Channel worden toegevoegd aan het extra channel pack. TRT wordt toegevoegd aan het Turks Premium Pakket.

UPC extra channel pack
Het UPC extra channel pack telt 7 nieuwe zenders: SCI FI channel, ConsumentenTV, HumorTV, Nederland-e, Omega TV, TV Oranje en Al Jazeera English. Verder verdwijnen Family7, Bloomberg, Star!, Fox News, NDR, TV Noord, TV Oost, TV West en TV Drenthe. RTM1, MBC en Al Jazeera verdwijnen eveneens uit het extra channel pack. Deze drie zenders worden toegevoegd aan het Arabisch premium pakket.

Premium tv-pakketten
Het Turks tv-pakket wordt uitgebreid met de zender TRT. Daarmee komt het aantal zenders in het Turkse pakket in totaal op zeven. Het Arabisch premium pakket wordt uitgebreid met RTM1, MBC en Al Jazeera en komt daarmee op zes zenders.

Verder wijzigen een aantal zenders van kanaal per 30 mei as. Een volledig overzicht van alle zenders en kanalen is te vinden op www.upc.nl.

UPC Nederland
UPC Nederland, een toonaangevende aanbieder van televisie, breedband internet en vaste en mobiele telefoniediensten in Nederland, heeft 2,2 miljoen televisieklanten (waarvan 511.000 klanten met een abonnement op UPC Digital TV), 585.000 breedband internetklanten en 406.000 telefonieklanten (per 31 maart 2007). UPC Nederland is een geconsolideerde dochteronderneming van Liberty Global, Inc. (NASDAQ: LBTYA, LBTYB, LBTYK).

= = =

Noot aan de redactie:
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met UPC Nederland, Ronald van der Aart, telefoon 020 775 57 71 of mobiel 06 21 89 82 75.

Relevante links:
www.scifi.com
www.13thstreet.com
www.history.com
www.libertytv.nl
www.omroep.nl
www.aljazeera.com
www.tvoranje.nl