Provincie Zuid-Holland

provincie zuid holland

Provinciale Staten besluiten over Oude Rijnzone

===========

PROVINCIALE STATEN BESLUITEN OVER OUDE RIJNZONE

Op woensdag 30 mei besluit Provinciale Staten over de herziening van het streekplan Zuid-Holland Oost; Oude Rijnzone. Ook besluit Provinciale Staten die dag over de toekenning van een incidentele subsidie voor de aanlegvan de rotonde Halve Raak te Boskoop.

De herziening van het Streekplan Zuid-Holland Oost is nodig voor een kwaliteitsverbetering binnen de Oude Rijnzone. In de voorgestelde streekplanherziening is aangegeven dat verstedelijking in financiële zin moet bijdragen aan de realisering van groenprojecten, de wateropgave en infrastructuur. Voor woningbouw gaat het om 6.200 woningen voor de periode 2005-2015. Voor bedrijvigheid is een behoefte berekend van 120 ha tot 2020 ha waarvan 108 ha in de streekplanherziening tot 2015 is opgenomen. Als Provinciale Staten de herziening vaststelt, kan direct gestart worden met het opstellen van bestemmingsplannen en de uitvoering van planonderdelen.

Het Provincie Parlement besluit 30 mei ook over het toekennen van een incidentele subsidie van ¤1.135.000,- aan de gemeente Boskoop. Deze subssidie is bestemd voor de aanleg van de rotonde Halve Raak N207.

Bron: Communicatie 070 - 441 66 22