Gemeente Rotterdam

Wethouder Mark Harbers opent Europees hoofdkantoor Redback Networks

Op woensdag 30 mei a.s. om 16.00 uur opent wethouder Economie, Haven en Milieu, Mark Harbers de nieuwe vestiging van het Europese hoofdkantoor van Redback Networks International BV aan de Rivium Boulevard 301 in Capelle aan den IJssel

Redback Networks International BV. , is sinds 1999 gevestigd in Rotterdam. Vorig jaar is de beslissing genomen om het aanzien en de uitstraling van het hoofdkantoor van Europa, Midden Oosten & Afrika te verhogen met de verhuizing naar het gebouw Braingate op bedrijventerrein Fascinatio. Daarnaast biedt het kantoor goede uitbreidingsmogelijkheden.

Redback Networks, ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt netwerkoplossingen voor op IP gebaseerde diensten en communicatie. De apparatuur, software en dienstverlening van Redback Networks worden ontworpen om oplossingen te creëren, die tegemoet komen aan de operationele en technische uitdagingen die gesteld worden aan netwerken van de volgende generatie. Redback Networks bedient vooral de grote service providers (dienstverleners) over de hele wereld, waaronder 15 van de 20 grootste breedbandaanbieders. Het gaat dan om bedrijven als AT&T, Verizon, British Telecom, France Telecom, China Telecom, Korea Telecom, China Netcom,KPN, Belgacom, Deutsche Telekom, Telefonica etc. Ook de grootste Internetaanbieders en andere telecomgelieerde bedrijven zijn klant bij Redback Networks. Zij maken gebruik van de oplossingen van Redback waardoor ze snel en efficiënt toegang kunnen verlenen tot snel (breedband) Internet, IP Video, IPTV, en online gaming met het SmartEdge® product portfolio.

Redback Networks is opgericht in 1996 en in januari 2007 is overgenomen als een zelfstandige dochteronderneming door de Zweedse multinational Ericsson voor $ 2,1 miljard. Het hoofdkantoor is gevestigd in San José, Californie (Sillicon Valley). De Rotterdamse vestiging heeft 30 medewerkers van 10 verschillende nationaliteiten.

De keuze voor Rotterdam betekent een aanzienlijke economische spin-off voor het Rotterdamse bedrijfsleven. Alle managementmeetings, demonstraties voor potentiële klanten op Europees niveau en opleidingen voor klanten wereldwijd worden in Rotterdam gehouden, waarbij gebruik wordt gemaakt van de diensten van plaatselijke financiële dienstverleners, headhunters, hotels, restaurants en kantoorinrichters etc. Daarnaast past het aantrekken van een internationaal hoog waardig ICT bedrijf past in de economische visie van Rotterdam om zich te ontwikkelen tot kennisstad.
---

Noot voor de redactie/