Gemeente Rotterdam

Bestuursdienst

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

Nr. 22A

29 mei 2007

Nagekomen weekberichten van 28 mei t/m
3 juni 2007

Wethouder Harbers opent nieuwe kantoor Redback Networks International

Wethouder Mark Harbers (economie, haven en milieu) opent op woensdag 30 mei om 16.00 uur de nieuwe vestiging van het Europese hoofdkantoor van Redback Networks International BV. Het nieuwe kantoor bevindt zich in het gebouw Braingate op bedrijventerrein Fascinatio aan de Rivium Boulevard 301 in Capelle aan den IJssel. Redback Networks International BV is sinds 1999 gevestigd in Rotterdam. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt netwerkoplossingen voor op IP-gebaseerde diensten en communicatie. De vestiging van Redback Networks International BV past in de economische visie van Rotterdam om zich verder te ontwikkelen tot kennisstad.

(Voor meer informatie: afdeling communicatie OntwikkelingsBedrijf Rotterdam,

Catrien Ketting, tel. 010 - 489 41 41)

Wethouder Harbers reikt Spirit of Media Awards uit

Wethouder Mark Harbers (economie, haven en milieu) reikt op woensdag 30 mei om 21.00 uur in de Schiecentrale de Spirit of Media Awards uit. De organisatie is in handen van de stichting Creatieve Industrie Rotterdam (CIR). Het is de eerste keer dat deze Rotterdamse mediaprijs wordt uitgereikt aan de meest spraakmakende of opvallende communicatie-inspanning van een bedrijf of persoon uit de regio. De prijsuitreiking vindt plaats in Studio 1 in de Schiecentrale aan de Lloydstraat 5. De presentatie is in handen van Quintis Ristie.

(Voor meer informatie: afdeling communicatie OntwikkelingsBedrijf Rotterdam,

Catrien Ketting, tel. 010 - 489 41 41)

Wethouder Harbers verricht opening 'Rotterdam, spirit of Media'

Wethouder Mark Harbers (economie, haven en milieu) verricht op donderdag 31 mei om 08.15 uur de officiële opening van het Business Event 'Rotterdam, spirit of media' in de Schiecentrale. Het tweedaagse gratis evenement met als thema Mediaconomie, biedt een platform voor de nieuwste mediaontwikkelingen waarmee bedrijven hun communicatie en omzet kunnen verbeteren. Doel van het evenement is het koppelen van bedrijven met communicatievragen aan creatieve oplossingen. Bezoekers horen alles over de nieuwste ontwikkelingen in communicatie en media. De wethouder neemt 's middags om 16.15 uur deel aan een Forumdiscussie met als thema Mediaconomie. Het evenement trapt op woensdagavond 30 mei af met de uitreiking van de Spirit of Media Awards voor de beste of meest spraakmakende communicatie projecten.

(Voor meer informatie: www.spiritofmedia.nl of afdeling communicatie OntwikkelingsBedrijf Rotterdam, Catrien Ketting, tel. 010- 489 41 41)

Wethouder Karakus houdt spreekuur tijdens Manifestatie 'Meet the Experts'

Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) houdt op zondag 3 juni van 13.00 uur tot 14.00 uur spreekuur tijdens de manifestatie 'Meet the Experts'. Het spreekuur vindt plaats in het City Informatiecentrum aan de Coolsingel 197. De wethouder wil graag suggesties en ideeën horen van bewoners over het wonen in Rotterdam en de eigen woonomgeving van bewoners. Ook klachten over de woonomgeving worden genoteerd en binnen drie dagen verholpen. "Meet the Experts" is een informatiemarkt waar bezoekers meer te weten kunnen komen over spraakmakende bouwprojecten in Rotterdam en de Stadsvisie Rotterdam (ruimtelijke ontwikkelingsstrategie tot 2030) die onlangs door de gemeente is vastgesteld. Het programma duurt van 11.00 tot 17.00 uur en bestaat uit een buiten- en een binnenprogramma. Het buitenprogramma vindt plaats op het Binnenwegplein, het binnenprogramma in het City Informatiecentrum aan de Coolsingel 197.

(Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Farida Aghris, tel. 010 - 417 2177)

noot voor de redactie/