PvdA Rotterdam


PERSBERICHT

Rotterdam, 29 mei 2007

PvdA overhandigt dossier 'kapotte lantarenpalen' aan wethouder

Er zijn te veel lantaarnpalen te vaak en te langdurig kapot in Rotterdam. Marco Heijmen, woordvoerder Buitenruimte namens de PvdA, deed daarom in maart een oproep aan alle Rotterdammers die een kapotte lantaarnpaal hebben gemeld bij de gemeente, maar die nog niet gerepareerd is, zich te melden.

Het liep direct storm bij het meldpunt van de PvdA. Alle meldingen heeft de PvdA verzameld en Heijmen zal ze morgen onder de aandacht van de wethouder brengen.

De defecte verlichting is veel bewoners een doorn in het oog. Vaak duurt het heel lang om klachten te laten verhelpen. Dat is niet alleen vervelend, het kan ook onveilige situaties opleveren. "Bewoners zijn bovendien het wachten beu en verliezen hierdoor het vertrouwen in de dienstverlening van de gemeente. En dat is jammer, want deze betrokken bewoners heb je als gemeente hard nodig," concludeert Heijmen aan de hand van de klachten.

Morgen, woensdag 30 mei, staat het onderwerp, op aandringen van Marco Heijmen, op de agenda van de raadscommissie. Heijmen overhandigt dan ook de verzamelde klachten aan de wethouder. De vergadering begint om 09.30 uur, in kamer 7 van het stadhuis.

Voor de redactie:

Meer informatie bij Marco Heijmen, 06-481 575 35

Monique Smits

Communicatie
PvdA-fractie Rotterdam

010-417 9368, 06-12 355 791

msmits@stadhuis.rotterdam.nl