Gemeente Schiedam


Mei

Nomineer een kandidaat voor de Bob Verbiest Cultuurprijs

30 mei 2007

De Bob Verbiest Cultuurprijs is één van de belangrijkste en grootste cultuurprijzen van Nederland. Het doel van deze prijs is erkenning te tonen voor beeldend kunstenaars, initiatiefnemers, podiumkunstenaars, musici, organisatoren, schrijvers, dichters, architecten, onderzoekers, degenen die zich inzetten voor behoud en restauratie van erfgoed en anderen die zich met volle overtuiging inzetten voor de cultuur als één van de belangrijkste waarden in onze samenleving.

Deze cultuurprijs die tweejaarlijks wordt uitgereikt, is een initiatief van de gemeenten Maassluis, Schiedam en Vlaardingen en het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. Bijzonder aan de Bob Verbiest Cultuurprijs is dat iedereen in de genoemde gemeenten een voordracht mag doen. De winnaar van de Bob Verbiest Cultuurprijs ontvangt op 12 oktober 2007 een oorkonde en een bedrag van 25.000 euro.

De beoordeling
Het stichtingsbestuur toetst en beoordeelt de inzendingen. De genomineerde kandidaten worden vervolgens voorgelegd aan de jury. Bij de beoordeling wordt gelet op conceptuele kwaliteiten; oorspronkelijkheid; voorbeeldwerking ten aanzien van anderen en de mate waarin de aandacht buiten de stads- en regiogrenzen is getrokken. De Bob Verbiest Cultuurprijs is geen oeuvreprijs en ook geen onderscheiding voor werk dat al langer geleden is uitgevoerd, gepubliceerd of opgevoerd.

Hoe een voordracht indienen?
Tot half augustus mag iedere inwoner van Maassluis, Schiedam en Vlaardingen een kandidaat voordragen. Dat kan per post (Bureau Bob Verbiest Cultuurprijs, Broersvest 75-77, 3111 LD Schiedam), via de bibliotheek of via www.bobverbiestcultuurprijs.nl waarop ook de formulieren zijn te downloaden.